De beloftenploeg van FC Utrecht heeft na twee achtereenvolgende zeges het bitter van de nederlaag geproefd. In het Yanmar Stadion moesten de Domstedelingen vanavond (vrijdag) buigen voor Almere City FC: 2-1.

Nee, Sherjill Mac-Donald hoef je niets wijs te maken. De 35-jarige aanvaller van Almere City FC heeft alles, of dan toch zeker een heleboel, in de voetballerij al wel gezien en meegemaakt. Hij speelde in de Premier League, was ook nog professional in België, Duitsland en de Verenigde Staten. En, in wat toch op z’n minst de herfst van zijn loopbaan mag worden genoemd, ontpopt hij zich ook tot plaaggeest van Jong FC Utrecht. Vijf minuten voor tijd tekent hij van dichtbij voor de 2-1. Eerder op de avond, als het nog licht is en er pas vier speelminuten verstreken zijn, vindt de spits ook al de weg naar het net. De 1-0 maakt-ie op dat moment.

De boel op de rit
Jong FC Utrecht heeft er in het Yanmar Stadion in Almere even voor nodig om die eerste tik te verwerken, zo lijkt het. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk, nochtans met zelfvertrouwen afgereisd naar de Competitieweg na achtereenvolgende zeges op Jong AZ en Go Ahead Eagles, heeft even nodig om de boel op de rit te krijgen. Maar eens dat lukt, de Utrechters krijgen flinke kansen tegen de Almeerders, die met alles wat ze in zich hebben knokken voor een plekkie in de play-offs.

De achtste van Sow
Mohamed Mallahi krijgt een flinke kans als hij op Chiel Kramer afkomt, maar schiet voorlangs. Even later, als er 28 speelminuten op de Almeerse klok staan, is Sylla Sow doeltreffender in een vergelijkbare situatie. Na een goede actie van Mallahi is het Jeredy Hilterman die met een perfect getimede steekpass Sow alleen voor Kramer zet. Aanvaller Sow blijft koel en maakt z’n achtste doelpunt van het seizoen: 1-1.

Een open strijd
Vanaf dat moment ontvouwt zich op het Almeerse kunstgras, dat trouwens binnenkort plaatsmaakt voor écht gras, een partij waarin er over en weer kansen zijn. Beide ploegen gaan vol voor de overwinning. Sow vindt zichzelf nog een keer alleen terug voor Kramer, Hilterman kopt op de paal. Maar een beetje geluk en, wellicht, scherpte in de afronding ontbreken. Totdat de bal aan de andere kant voor de voeten van Mac-Donald valt. De gelouterde goalgetter klopt Nick Marsman, die eerder op de avond met een katachtige reflex zijn ploeg nog een tegentreffer bespaart die menigeen al had geteld. Maar aan deze poging van Mac-Donald valt niets te doen, ook niet voor Marsman. Pot beslist: 2-1.

De Jupiler League-trein dendert door
Lang de tijd om de wonden te likken heeft Jong FC Utrecht niet. De Jupiler League dendert in deze fase van het seizoen in een ongekend tempo door. Maandag alweer staat een volledige speelronde op de rol. Jong FC Utrecht speelt die dag in Stadion Galgenwaard tegen FC Volendam.

Almere City FC - Jong FC Utrecht 2-1 (1-1)
5. Sherjill Mac-Donald 1-0
29. Sylla Sow 1-1
85. Sherjill Mac-Donald 2-1

Gele kaarten: Nicky van Hilten (Almere City FC), Jeredy Hilterman, Ruben Hoogenhout (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 1.592.

Scheidsrechter: Erwin Blank.

Opstelling Almere City FC:
Chiel Kramer; Nicky van Hilten, Calvin Mac-Intosch, Damon Mirani, Leeroy Owusu; Tom Overtoom, Anass Ahannach (76. Javier Vet), Ezra Walian (63. Achille Vaarnold); Sherjill Mac-Donald, Arsenio Valpoort (46. Mink Peeters), Jerge Hoefdraad.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Nick Marsman; Redouan El Yaakoubi, Ruben Hoogenhout, Robin Zwartjens, Tim Brinkman; Rick van der Meer, Karim Loukili, Chris David; Mohamed Mallahi (85. Jan Willem Tesselaar), Jeredy Hilterman, Sylla Sow.