Het ging gelijk op in het Rabobank IJmond Stadion. Telstar deed er alles aan om in een vol eigen huis een plek voor de Play-Offs binnen te slepen. En met succes, dankzij de strafschop van Melvin Platje verliest de beloftenploeg uit de Domstad met 1-0.

Negentigste minuut, corner voor Jong FC Utrecht. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk probeert met man en macht om de gelijkmaker te scoren. Zelfs doelman Thijmen Nijhuis gaat mee naar voren om zijn team te helpen. Tevergeefs. De bal wordt nog door een Utrechter richting eerste paal naar de grond gekopt, maar het is Elso Brito die de bal van de lijn weet te houden. Frustratie. Nog steeds 1-0.

Op en neer
Dat is het spelbeeld in de eerste helft. Dan is Telstar gevaarlijk, dan weer Jong FC Utrecht en andersom. Met name in de counters is de beloftenploeg uit de Domstad een aantal keer gevaarlijk. Via Sylla Sow en Jeredy Hilterman worden er een aantal schoten afgevuurd op het doel van Rody de Boer. Tot scoren komen de Domstedelingen helaas niet.
 
Thee met zuur smaakje
Langzaam nadert de rust. Men gaat ervan dat de beide teams met een gelijkspel de rust in gaan, totdat die dekselse Andrija Novakovich het zestienmetergebied van Jong FC Utrecht binnenkomt. Redouan el Yaakoubi probeert de Amerikaan nog tegen te houden, strafschop volgens scheidsrechter Freek van Herk. In de 43e minuut schiet Melvin Platje de 1-0 binnen.
 
Eindfase
De 1-0 ruststand blijft op het scorebord staan. In de tweede helft weten de beide ploegen niet tot scoren te komen. In de laatste fase van de wedstrijd krijgen de beide ploegen nog genoeg kansen om een doelpunt te scoren. Daar waar Thijmen Nijhuis nog vaak redding weet te brengen, wil de bal aan de andere kant van het veld ook maar niet ‘in het netje’. Hierdoor moet de beloftenploeg van trainer/coach Robin Pronk met lege handen terugkeren naar Utrecht.
 
Fortuna Sittard
Over een week moet Jong FC Utrecht weer aan de bak. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma. Dat duel begin om 20:00 in Stadion Galgenwaard.
 
 
Telstar - Jong FC Utrecht 1-0 (1-0)
43. Melvin Platje 1-0
 
Gele kaarten: Redouan el Yaakoubi (Jong FC Utrecht), Senne Lynen (Telstar)
 
Toeschouwers: 2514
 
Scheidsrechter: Freek van Herk
 
Opstelling Telstar
Rody de Boer; Shaquill Sno, Toine van Huizen, Jasper van Heertum, Elso Brito; Frank Korpershoek, Junior Toretta (62. Liban Abdulahi), Jerdy Schouten (58. Senne Lynen), Andrija Novakovich, Melvin Platje, Mohamed Hamdaoui (90. Floris van der Linden)
 
Opstelling Jong FC Utrecht
Thijmen Nijhuis; Redouan el Yaakoubi, Ruben Hoogenhout, Robin Zwartjens, Tim Brinkman (80. Louk Dessers) ; Rick Mulder (58. Bart Sinteur), Rick van der Meer, Shayne Pattynama; Mohamed Mallahi, Jeredy Hilterman (69. Jan-Willem Tesselaar), Sylla Sow