Jong FC Utrecht maakt zich op voor de vijfde competitiewedstrijd in een tijdsbestek van twee weken. De Utrechtse beloftenploeg reist vanavond (vrijdag) af naar Velsen-Zuid. Daar is Telstar de tegenstander. De Jupiler League-partij begint om 20.00 uur in het Rabobank IJmond Stadion. 

Vier van de vijf wedstrijden werden er gespeeld tegen Jong AZ, Go Ahead Eagles, Almere City en FC Volendam. Drie overwinningen, één nederlaag. Een uitstekende reeks van de beloftenploeg uit de Domstad. Vanavond kan het team van trainer/coach Robin Pronk deze serie afsluiten tegen Telstar.

Telstar
De club uit Velsen-Zuid staat momenteel op de zesde plaats in de Jupiler League en heeft een zeer reële kans om de Play-Offs te halen. Hoe anders was dat vorig jaar, toen Telstar eindigde als zestiende in de competitie. De ploeg haalt dit seizoen goede resultaten, ook vorige week werd er in Emmen tegen de plaatselijke FC met 2-3 gewonnen. Bij Telstar komt het meeste gevaar van Andrija Novakovich. Met 19 doelpunten is de huurling van Reading clubtopscorer van Telstar.

Klein verschil
Ondanks het verschil op de ranglijst, was het sportief gezien niet zo'n groot verschil tussen de beide ploegen eerder dit seizoen. Vlak voor de winterstop eindigde het duel op Sportpark de Westmaat in 0-1 voor Telstar. Ruim een uur bleef de stand gelijk. Uiteindelijk werd het duo Gerson Rodrigues en Melvin Platje fataal voor de beloften van FC Utrecht. Door de assist van de overigens inmiddels naar het Moldavische Sheriff Tiraspol vertrokken Luxemburgse international Rodrigues en het doelpunt van Platje zorgden zij ervoor dat Telstar met de winst ervandoor ging.

Live verslag via Twitter
De wedstrijd Telstar - Jong FC Utrecht begint vanavond om 20.00 uur. Flitsen van het duel passeren de revue in het FOX Sports-programma Voetbal op Vrijdag, dat om 19.50 uur begint. Voor een live verslag van de volledige partij biedt Twitter uitkomst. De mediacrew van FC Utrecht doet vanuit Velsen-Zuid via DIT KANAAL live verslag van het duel.