Voor Jong FC Utrecht staat vanavond de 38ste en laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2017/2018 op het programma. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk kruist in De Oude Meerdijk de degens met FC Emmen. Er wordt in Drenthe om 19.45 uur afgetrapt.

Duur werd de huid vorige week in Stadion Galgenwaard verkocht door het beloftenteam van FC Utrecht. Maar de Utrechtse jongelingen moesten uiteindelijk toch buigen voor het op promotiekoers liggende Fortuna Sittard. Een doelpunt van Lars Hutten bracht de pak ‘m beet 1800 mee naar de Domstad gereisde fans uit Limburg in extase: 0-1.

Ontwikkeling
“In de laatste 6 partijen kregen we 6 goals tegen. In de 31 duels ervoor incasseerden we 70 treffers. Dat is een groot verschil”, stipte oefenmeester Robin Pronk van het Utrechtse talententeam de ontwikkeling van zijn ploeg in defensief opzicht aan na afloop van het treffen met de Fortunezen.

Emmenaren kijken naar play-offs
In FC Emmen treft de Utrechtse beloftenformatie andermaal een tegenstander die alles heeft om voor te spelen. De Emmenaren weten namelijk zeker dat ze bij winst op de Domstedelingen instromen in de halve finale van de Jupiler Play-offs. Bij een gelijkspel of verlies tegen de Utrechters geldt voor de ploeg van Dick Lukkien dat er gekeken moet worden naar het resultaat van concurrent SC Cambuur, dat de lastige uitpartij tegen Telstar speelt.

Live verslag via Twitter
De wedstrijd FC Emmen - Jong FC Utrecht begint in De Oude Meerdijk in Emmen om 19.45 uur. Flitsen van het duel passeren de revue in een schakelprogramma dat door FOX Sports wordt uitgezonden. Voor een volledig verslag van de wedstrijd kun je terecht op DIT TWITTERKANAAL.