Het is Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) niet gelukt voor een stunt te zorgen tegen Fortuna Sittard. De Limburgers, gesteund door alles bij elkaar zo’n 1800 meegereisde supporters, wonnen dankzij een doelpunt van Lars Hutten met 0-1 in Stadion Galgenwaard.

Je hebt wel eens van die wedstrijdverslagen waarin een reporter met een zure pen het voortdurend heeft over een ‘twaalfde man’, als in: de scheidsrechter, die kennelijk in diens ogen niet helemaal onpartijdig is. In het geval van Jong FC Utrecht mag je ook gerust stellen dat het team vanavond niet tegen elf, maar tegen twaalf man van Fortuna Sittard speelt. Alleen staat deze twaalfde man niet op het veld. Nee, die zit op de tribune. Het zijn de supporters uit Limburg. Massaal zijn ze naar Utrecht afgereisd. Zo’n 1.800. En ze maken herrie voor 18.000.

Toeschouwersrecord
En passant sneuvelt een record: het aantal toeschouwers in Stadion Galgenwaard bij een thuiswedstrijd van Jong FC Utrecht. Dat dateert van januari 2017; 1.612 stuks. Vandaag wordt het uit de boeken gespeeld, en hoe: 2.547 mensen zien de talentenploeg uit de Domstad een goede partij spelen tegen Fortuna Sittard. De Utrechters staan amper kansen toe tegen het team van Kevin Hofland, dat overigens ook niet veel weggeeft deze avond.

Hutten zorgt voor Hallelujah
Na een uur spelen breekt Lars Hutten de ban. De 28-jarige aanvallende middenvelder omspeelt Tim Brinkman en als hij in de zestien dan niet kort genoeg wordt gedekt, ziet hij zijn kans schoon: hij schiet. Een vreugde-explosie in het uitvak is het resultaat. Want de bal vliegt de bovenhoek in: 0-1.

Belangrijke stap
Jong FC Utrecht doet in het laatste half uur van het duel nog alles wat het kan, maar het slaagt er niet in de laatste linie van de geel-groenen het leven zuur te maken. De relatief ervaren Limburgers houden de rangen gesloten en zetten in Utrecht een belangrijke stap op weg naar promotie naar de Eredivisie.

Laatste pot: FC Emmen-uit
Voor Jong FC Utrecht resteert dit seizoen nog één competitiewedstrijd. Op zaterdag 28 april speelt het Utrechtse beloftenteam uit tegen FC Emmen. Voor dat duel is de kaartverkoop voor het uitvak inmiddels begonnen.

Jong FC Utrecht - Fortuna Sittard 0-1 (0-0)
62. Lars Hutten 0-1

Toeschouwers: 2.547.

Scheidsrechter: Christiaan Bax.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Nick Marsman; Redouan El Yaakoubi, Ruben Hoogenhout, Robin Zwartjens, Tim Brinkman; Rick van der Meer (75. Jan Willem Tesselaar), Odysseus Velanas (60. Rick Mulder), Chris David (67. Shayne Pattynama); Mohamed Mallahi, Jeredy Hilterman, Sylla Sow.

Opstelling Fortuna Sittard:
Aykut Özer; Clint Essers, Perr Schuurs, Wessel Dammers, Marco Ospitalieri (75. Michael Pinto); Todd Cantwell, Dries Saddiki, Lars Hutten (90+1. Christopher Braun); Lisandro Semedo (88. Stefan Askovski), Finn Stokkers, Ande Vidigal.