FC Utrecht Onder 11 kende een zwakke start van de wedstrijd. Vitesse opende wel gretig waardoor de score snel opliep. Na het eerste blokje stond FC Utrecht Onder 11 al tegen een 5-1 achterstand aan te kijken. Daarbij viel op dat FC Utrecht moeite had om vanuit een compacte organisatie druk op de bal te krijgen. Vitesse had op beide veldjes het middenveld in handen en creëerde tal van kansen. Daar waar de Onder 11 afgelopen woensdag tegen PSV (10-9 winst) en vorig weekend in Valencia  goed het midden dicht hield en de onderlinge afstanden klein hield waren de onderlinge afstanden vandaag veel te groot. Ook aan de bal was FC Utrecht vandaag in de eerste twee blokjes erg slordig.

In het tweede deel van de wedstrijd kreeg FC Utrecht beter druk op de bal, onder andere door beter aan te sluiten met de laatste linie en de keeper. De wedstrijd was hierdoor meer in balans en FC Utrecht creëerde ook enkele kansen. Het was knap van de jonge FC Utrecht-spelers dat zij zich terug wisten te knokken in de duels. Wanneer het team voor het doel beter de rust en het overzicht had bewaard was het team wellicht nog in staat geweest om terug te komen in de wedstrijd. Al met al een erg leerzame wedstrijd voor FC Utrecht Onder 11.