FC Utrecht had afgelopen zaterdag een complete offday. Waren de twee laatste wedstrijden, zeker qua veldspel, bijzonder hoopvol, nu bakte de ploeg van trainer Ruud Heus er heel weinig van. De rumoerige omstandigheden rond het veld van Rivierwijkers waar de ploeg naar uitgeweken was, hielpen ook niet echt. Tegenstander NAC profiteerde optimaal en won verdiend met 1-4. FC Utrecht noteerde de gehele wedstrijd nauwelijks een kans. FC Utrecht gaf al meteen vanaf het begin veel te veel ruimte, maakte het speelveld veel te groot en dat was vragen om problemen. Hoewel NAC het eerste half uur niet gevaarlijk voor het doel van Carlito Welink kwam, was het de eerste keer dat dit wel het geval was meteen raak. Voor rust kwam Utrecht langszij na een goede individuele actie van Aaron Agbomson. Heus gaf zijn ploeg in de rust aan dat er compacter gespeeld moest worden. Maar al direct na rust ging het weer mis. Christopher Mamengi leverde de bal in de opbouw zomaar in en keeper Welink deelde in de malaise en liet het daaropvolgende schot zomaar door de benen glippen. Utrecht slaagde er daarna in niet meer terug in de wedstrijd te komen en zag NAC daarbij ook profiteren van nog 2 verdedigende blunders. Heus was bijzonder teleurgesteld: "Ik heb geen idee wat de jongens vandaag mankeerde, echt iedereen speelde ver onder zijn niveau. Het was allemaal apathisch, en als dan ook nog je beste spelers in die malaise delen, dan valt er weinig eer te behalen. Lering trekken uit deze wedstrijd en dan gauw vergeten dit, en volgende week vol aan de bak in de uitwedstrijd in Emmen."

Scoreverloop:
"26  0-1 NAC
"32  1-1 Aaron Agbomson
"44  1-2 NAC
"52  1-3 NAC
"66  1-4 NAC

Opstelling FC Utrecht: Carlito Welink, Sedessio Spier ("59 Valentijn Beck), Rick Meissen, Christopher Mamengi, Sam Tel ("65 Achraf Zeddi), Raymond Huizing, Yuya Ikeshita ("75 Malik Trustfull), Djevencio van der Kust, Amoros Nshimirimana ("59 Fabio Hendriksen), Oussama Alou, Aaron Agbomson ("57 Ayouba Kosiah).