Van de laatste 11 keer dat FC Utrecht thuis tegen FC Groningen speelde, wonnen de Utrechters maar liefst 10 maal. De enige uitzondering in die serie: de 1-5 nederlaag van vorig seizoen.

Eerder dit seizoen was FC Groningen te sterk voor FC Utrecht, dat toen enkele dagen eerder nog in Sint-Petersburg tegen Zenit had gespeeld. Een doelpunt van Jean-Christophe Bahebeck was in het Noordlease Stadion niet voldoende voor de Utrechters: 2-1.

FC Utrecht won thuis alleen vaker van Roda JC Kerkrade (25 keer) dan van FC Groningen (24 maal) in de Eredivisie.

FC Groningen won geen van de laatste 9 uitpartijen die het in Eredivisieverband speelde. De laatste uitoverwinning van de Groningers dateert van 3 december 2017 in Den Haag tegen ADO.

In de laatste 12 thuiswedstrijden die FC Utrecht in de Eredivisie speelde, bleef de ploeg zonder nederlaag. De laatste keer dat FC Utrecht in competitieverband een langere reeks zonder verliespartij neerzette, was van februari tot december 2013: 14 partijen.

Alleen Heracles Almelo (7), Sparta Rotterdam (7) en FC Twente (6) haalden dit seizoen minder punten in uitduels dan FC Groningen (8).

Alleen PSV (46), Ajax (37) en Feyenoord (33) haalden dit Eredivisieseizoen meer punten in thuisduels dan FC Utrecht: 30 stuks.

FC Utrecht won 1 van de laatste 6 Eredivisiepartijen die het speelde.

Met nog 3 speeldagen voor de boeg staat FC Groningen op 7 zeges dit Eredivisieseizoen. Het laatste seizoen waarin de Groningers minder dan 10 keer wonnen, was in 2003/2004.

In de laatste 3 partijen die FC Utrecht speelde, incasseerde de ploeg telkens 3 doelpunten. Slechts 1 keer incasseerde FC Utrecht minimaal 3 doelpunten in 4 Eredivisiepotten op rij. Dat was in 1989.

Met 12 goals is Zakaria Labyad dit seizoen, in elk geval vooralsnog, clubtopscorer van FC Utrecht. De international van Marokko bereidde bovendien 8 doelpunten voor. Labyad is dus direct bij 20 treffers betrokken. Sébastien Haller is de enige speler die er de voorbije 7 jaargangen in slaagde bij méér doelpunten rechtstreeks betrokken te zijn: 21 stuks in het seizoen 2015/2016.

Ritsu Doan’s doelpuntenteller staat dit seizoen op 8. Alleen Ronald Koeman (30) en oud-FC Utrecht’er Richairo Zivkovic (10) maakten als tiener meer Eredivisiegoals voor de Trots van het Noorden.

Sander van de Streek scoorde in elk van de laatste 3 thuiswedstrijden van FC Utrecht. De laatste speler van de Domstedelingen die in meer opeenvolgende thuisduels scoorde was Sébastien Haller: 4 maal in de periode februari - april 2016.

Van de Streek is in 2018 direct betrokken bij 10 goals van FC Utrecht; meer dan iedere andere speler.

Bij FC Utrecht keert Gyrano Kerk terug van een schorsing. Yassin Ayoub, Urby Emanuelson, Sean Klaiber en Rico Strieder staan op scherp. Bij FC Groningen is Juninho Bacuna terug van geschorst te zijn geweest. Samir Memisevic is geschorst.