Als Head of Coaching gaat Jan van Loon komend seizoen aan de slag bij FC Utrecht’s academie. Van Loon, die in het verleden werkzaam was bij onder meer de KNVB, VfL Wolfsburg en Arsenal, heeft zich voor 3 seizoenen verbonden aan FC Utrecht. In de Domstad gaat hij zich onder meer bezighouden met het coachen en doorontwikkelen van de trainer/coaches van de onderbouw en de middenbouw van de academie.
 
Bovendien gaat Van Loon een belangrijke rol spelen in de samenwerking met de amateurclubs in de regio Utrecht waarmee FC Utrecht een verbintenis heeft. Bij de zogeheten Ster RAC-clubs gaat Van Loon zich richten op het doorontwikkelen van de jeugdcoördinatoren van de onderbouw.
 
“Na het aantrekken van Jelle Goes als Manager Academie, voorzien we de academie van FC Utrecht met de komst van Jan opnieuw van een kwaliteitsimpuls”, zegt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Jan heeft de voorbije jaren veel ervaring opgedaan in binnen- en buitenland en heeft gewerkt in de internationale top van het jeugdvoetbal. We hebben er vertrouwen in dat Jan voor onze academie en de amateurverenigingen in de regio Utrecht waarmee we een samenwerkingsverband hebben van grote waarde wordt.”
 
“Bij mijn aanstelling hebben we als speerpunt de samenwerking met de regio en de zogeheten RAC-clubs genoemd, daar spelen we met de komst van Jan als Head of Coaching nu perfect op in”, legt Manager Academie Jelle Goes uit. “Tevens willen we nog meer inzetten op het ontwikkelen van onze eigen coaches om de academie naar een nog hoger niveau te brengen. Coachontwikkeling gaat namelijk altijd samen met talentontwikkeling; betere coaches betekent betere spelers. Met deze functie, de kwaliteiten en ervaring van Jan geven we onze ambities aan.”