Vanmorgen op sportpark Zoudenbalch stond de wedstrijd tussen de onder 9 van Feyenoord en FC Utrecht op het programma. In een heerlijke lentezon startte beide ploegen met de wedstrijdvorm 8vs8. In deze grote ruimtes was Feyenoord dominant. FCU probeerde zichzelf vrij te spelen met de actie 1vs1, maar was hierin niet succesvol.

Na rust ging FCU vaker opzoek naar de 2vs1 en werd de bal sneller rond gespeeld. Daardoor werden veel kansen gecreëerd en was de eindstand op beide veldjes 2-2.

In het 3e en 4e blokje werd er overgestapt naar 6vs6. Hierin was FCU te lief en liet Feyenoord veel ruimte om te voetballen. Kansen waren er over een weer. Feyenoord ging beter om met de kansen dan FCU. Positief was dat FCU het overtal voor de goal goed uitspeelde, waar dit in vorige wedstrijden wel eens werd nagelaten. Al met al, een leerzame en waardevolle zonovergoten voetbaldag.