Het lukte FC Utrecht O19 vandaag niet om punten mee te nemen uit Eindhoven. Daarvoor was de tegenstand van PSV O19 te groot en waren het aantal kansen voor de Utrechters te gering. "In wedstrijden als deze moet je de weinige gecreëerde kansen gewoon benutten. Lukt dat niet dan wordt het moeilijk om resultaat te boeken, omdat de tegenstander van betere kwaliteit is," aldus trainer Robert Wijnands.

Dat was ook wel te merken. PSV speelde dominant en in een hoog tempo. Bovendien zaten zij er bij balverlies boven op, waardoor er weinig tijd en ruimte was om tot iets te komen. Alleen in de spaarzame fases dat Utrecht aan voetballen toekwam kon er iets van tegenwicht gegeven worden.

PSV kwam al na 4 minuten op voorsprong nadat verdediger Mark Pabai knullig balverlies leed. Joël Piroe profiteerde er dankbaar van. Utrecht deed vervolgens iets terug, maar verder dan een aantal geblokkeerde schoten kwam het in die fase niet. Aan de andere kant moest doelman Fabian de Keijzer vol aan de bak om PSV van scoren af te houden, wat hem vaak ook lukte. Eerst tegen de rust was er sprake van enig gevaar voorin van Utrechtse zijde, vooral via Rayan el Azrak. De ruststand bleef echter op 1-0 staan.

In de 2e helft hetzelfde beeld. PSV combineerde naar hartenlust en Utrecht was spaarzaam in de tegenstoot. De bezoekers waren beducht voor het snelle omschakelen dat PSV tot kunst heeft verheven. Maar gaandeweg het 2e bedrijf werd de twijfel aan Eindhovense kant merkbaar; het was immers nog maar 1-0 en zij wilden duidelijk niet in het mes van een tegendoelpunt lopen. De Eindhovenaren konden de score, ondanks alle overwicht, gedurende lange tijd niet uitbouwen.

Dat liep door tot in de slotfase van de wedstrijd en zij kregen hulp van Utrechtse zijde. Bij de 2-0 mocht PSV de bal zonder al te veel tegengas rondspelen. Daarvan profiteerde Amar Catic optimaal door de 2-0 aan te tekenen. De zucht van verlichting was nog net niet hoorbaar, zo groot  was de zichtbare opluchting bij de thuisploeg. In de laatste minuten gooiden zij er nog een schepje bovenop en dat betaalde zich in de 88e minuut uit. Cas Odenthal verslikte zich in de bal en bood Zakaria Aboukhlal daarmee de vrije doortocht. Fabian de Keijzer had het nakijken: de eindstand werd daarmee op 3-0 bepaald.

De monoloog van de trainer na afloop:"Met een elftal bestaande uit overwegend 1e jaars O19 spelers is het moeilijk opboksen tegen een team dat op 8 plaatsen is ingevuld met 2e jaar O19 spelers. Voeg daarbij het verschil in individuele kwaliteiten, het snelle inspelen en het door bewegen na de actie, ja goed dan kom je er niet aan, vandaag. Wij hebben naar ons beste vermogen gespeeld, maar dat was onvoldoende. Persoonlijke fouten achterin en ondermaatse stootkracht voorin maken het plaatje compleet: hier was voor ons geen eer te behalen."

PSV O19 - FC Utrecht O19 3-0
04. 1-0 Joël Piroe
78. 2-0 Amar Catic
88. 3-0 Zakaria Aboukhlal