FC Utrecht O13 heeft vandaag onnodig puntverlies geleden tegen Almere City (3-3). De Domstedelingen gingen op een zonovergoten Zoudenbalch met een 3-0 voorsprong de rust in, maar gaf het na rust onnodig uit handen.

FC Utrecht begon sterk aan de wedstrijd op een zonovergoten Zoudenbalch. De ploeg combineerde geduldig, wist vaak de vrije man te vinden en de nodige kansen te creëren. De ploeg kwam dan ook al snel op voorsprong na prima gecombineerd aanvalsspel met Jesse van de Haar (1-0) en Elvic Jager (2-0) als eindstation. Ondanks het betere veldspel en de vele gecreëerde kansen vergat FC Utrecht zichzelf te belonen en een flinke uitslag voor rust neer te zetten. Elvic Jager scoorde voor rust de 3-0. 

De tweede helft kende een totaal ander gezicht, waar FC Utrecht slordiger positiespel speelde, onrustig was in het uitverdedigen en steeds verder achteruit liep na de twee tegendoelpunten van Almere City. Ook in de laatste tien minuten creëerde 4 opgelegde kansen, maar zoals vaker dit seizoen wordt er onzorgvuldig met dit soort grote kansen om gegaan. De 3-3 kwam uiteindelijk op het scorebord door een onnodige overtreding waarbij er uit de nadien volgende vrije trap alsnog via de kluts gescoord werd. De Onder 13 vergeet zichzelf hier - wederom - te belonen met een ruime overwinning en zal aan de gang moeten gaan met het afronden van de kansen en het uitspelen van de wedstrijd bij een voorsprong.