De Onder 13 en de Onder 15 van de FC Utrecht Academie hebben van 27 maart tot 2 april wederom een leerzame buitenlandse trip meegemaakt. De beide ploegen namen deel aan de ME CUP, een grootschalig toernooi op Menorca. Na een lange vlieg-, boot- en busreis die met een aantal misselijke spelers niet helemaal vlekkeloos verliep, kwamen de teams aan op het prachtige eiland, zo’n 3 uur varen van Mallorca.

Het toernooi waar de teams aan deelnamen was grootschalig in opzet met verschillende amateur- en profclubs uit diverse landen. De Onder 13 begon voortreffelijk aan het toernooi met drie overwinningen, waar de Onder 15 wat moeizamer op gang kwam. Beide ploegen hadden bij de eerste wedstrijden nog wat last van de reis en omstandigheden (temperatuur, tegenstanders, vermoeidheid, fanatieke tegenstanders). De Onder 13 wist zich na een serie overwinningen te plaatsen voor de kwartfinale, waar het in RCD Espanyol een sterke tegenstander trof. In een klein stadionnetje met veel publiek, media-aandacht en zeer fanatieke supporters op de tribune begon de Onder 13 zwak aan de wedstrijd. Espanyol bleek verder in gretigheid, vrijlopen zonder bal, het geduldig spelen van positiespel en temperament. Uiteindelijk werd de kwartfinale met 1-6 verloren. Een leerzame wedstrijd voor de Onder 13, dat door de Spanjaarden met beiden benen op de grond werd gezet. De Onder 15 wist helaas niet de volgende ronde te bereiken, waar het moeite had met de stugge clubs met ander spelbenadering dan we in Nederland gewend zijn.

Al met al weer een leerzame ervaring voor de spelers en staf van beide teams. Het spelen tegen andere speelwijzes, spelers met ander temperament, andere omstandigheden zoals vermoeidheid en temperatuur, fanatieke ‘’tribunes‘’ was goed om mee te maken. Bij een buitenlandse trip als deze worden er meer dingen gevraagd van spelers en het leven als een topsporter. Na deze week kunnen we concluderen dat we op de goede weg zijn, maar er ook voor ons nog veel facetten voor verbetering vatbaar zijn om ook in bovenstaande omstandigheden optimaal te kunnen presteren. Villareal won bij zowel de Onder 13 als de Onder 15 uiteindelijk het toernooi.


Uitslagen O13:
FC Utrecht O13 - Madre Ablerta (SPA)                      3-0
FC Utrecht O13 - ID Football  (ENG)                          7-0
FC Utrecht O13 - CD Cide Atco (SPA)                         3-0
FC Utrecht O13 - Girona FC (SPA)                             1-2
FC Utrecht O13 - RCD Espanyol (SPA)                       1-6 (kwartfinale)
 
Uitslagen O15:
FC Utrecht O15 - CD Cide Atco (SPA)                         0-0
FC Utrecht O15 - CE Sant Gabriel (SPA)                    0-1
FC Utrecht O15 - RTV Boscos/Dosa CF (SPA)             5-0
FC Utrecht O15 - CD Atalaya Inter AC (ARG)             0-2