FC Utrecht Onder 11 boekte afgelopen zaterdag een uiterst moeizame overwinning op NEC/FC Oss Onder 11. Onder een stralende zon werd er gespeeld op een uitstekend kunstgrasveld in Nijmegen. Het accent bij de Onder 11 lag op de passing bij het spelen van positiespel op eigen helft. In het bereiken van dit doel slaagde FC Utrecht ten dele. Het lukten de Utrechters wel om snelle aanvallen op te zetten, maar wanneer de tegenstander FC Utrecht onder druk zette was de passing regelmatig erg slordig. Bijvoorbeeld omdat de bal te zacht, met een stuiter of op het verkeerde been werd gespeeld. NEC/FC Oss, dat aantrad met één zeer sterk team, maakte van de slordigheden bij FC Utrecht dankbaar gebruik. FC Utrecht keek snel tegen een achterstand aan, mede omdat spitsen en middenvelders niet goed omschakelden. In het derde en vierde blokje stelden FC Utrecht B orde op zaken door 10 doelpunten te maken. 

Uitslag
Blok 1: 2-3 / 3-0
Blok 2: 1-3 / 2-0
Blok 3: 0-0 / 0-5
Blok 4: 4-0 / 2-5
Totaal: 14-16

Edwin van der Sar toernooi
Een dag na de wedstrijd tegen  NEC/FC Oss speelde FC Utrecht Onder 11 het Edwin van der Sar toernooi bij vv Foreholte. Er werd door FC Utrecht Onder 11 voor het eerst een toernooi 11 tegen 11 gespeeld. De amateurteams waar het tegen werd opgenomen waar een jaar ouder en fysiek een stuk sterker, een mooie uitdaging. FC Utrecht bouwde verzorgd op en maakte gedurende het toernooi steeds beter gebruik van de ruimtes op het grote veld. Het was erg knap om te zien dat FC Utrecht in het verdedigen de linies kort op elkaar wist te houden. Door goed samen te werken kon FC Utrecht ook de fysiek sterkere amateurteams de wil opleggen. Helaas wist FC Utrecht tegen de sterkere teams uit de poule onvoldoende kansen te creëren om aanspraak te maken op een plek in de halve finale. In de poule werd verloren van de twee uiteindelijke finalisten, vv Katwijk en Sparta. FC Utrecht werd uiteindelijk 5e en kan terugkijken op een zeer geslaagde en leerzame dag.

Uitslagen
FC Utrecht - Ter Leede 0-0
FC Utrecht- Katwijk 0-1
FC Utrecht- vv Noordwijk 3-0
FC Utrecht- Sparta 0-2
FC Utrecht- FC Lisse 0-3