Vandaag stond een geduchte tegenstander voor FC Utrecht onder 10 op het programma: Vitesse O10. Uit de voorgaande wedstrijden was duidelijk geworden dat FC Utrecht vandaag goed voor de dag moest gaan komen om de punten op Zoudenbalch te houden. Dit seizoen werd nog niet gewonnen van Vitesse: 2x gelijk en 1x verloren.

Leuk feitje vooraf: "FC Utrecht onder 10 wist in de eerste 23 thuis wedstrijden 18 wedstrijden in winst om te zetten, 2 keer gelijk te spelen en 4 keer te verliezen", hopelijk werd hier vandaag een overwinning aan toegevoegd!

Onder prettige weersomstandigheden gingen beide teams zich klaar maken voor een vooraf op papier veelbelovende wedstrijd. FC Utrecht, vandaag in een 1-1-3-1 formatie, begon op beide velden goed aan de wedstrijd Waar in de wedstrijdbespreking af was gesproken in de opbouw veel creatieve touwtjes te maken in de vrije ruimte werd dat goed tot uitvoering gebracht. Door het dynamische spel wist Vitesse moeilijk grip te krijgen op het spel van FC Utrecht, wat resulteerde in een dominanter FC Utrecht aan de bal. Helaas eindige blokje 1 in een gelijkspel omdat Vitesse simpelweg scherper was voor de goal en de kansen die het kreeg wist te verzilveren, dit liet FC Utrecht helaas na. 

Blokje 2 en 3 waren overduidelijk voor FC Utrecht, door strijd, passie en met vlagen fantastisch combinatie spel wist FC Utrecht de blokjes naar zich toe trekken en winnend af te sluiten Wat we in blokje 1 na lieten op 1 van de 2 veldjes: scoren, deed FC Utrecht dit nu fantastisch. (5-1 en 4-2 voordeel FCU).

In blokje 4 wist Vitesse zich te herpakken en was het sterker dan FC Utrecht waar de fut er een beetje uit was nadat er in de eerste 3 blokjes vol gas was gegeven, ruimtes werden te groot en verdedigend stond FC Utrecht niet altijd goed. Naast de scherpte die miste zat het ook in de afronding een aantal keer niet mee waardoor dit blokje terecht gewonnen werd door Vitesse.

De statistieken in thuiswedstrijden van de onder 10 is er toch een om je vingers bij af te likken. Er wordt vandaag weer een overwinning toegevoegd aan de statistieken en we kunnen toch wel zeggen dat FC Utrecht op Zoudenbalch ijzersterk is!

Uitslag:
Blokje 1: 3-3
Blokje 2: 5-1
Blokje 3: 4-2
Blokje 4: 1-5
 
Uitslag in blokjes: 6-4
Uitslag in goals: 13-11