FC Utrecht heeft zich voor de komende drie seizoenen verzekerd van de diensten van Maarten Paes (19). In de overeenkomst met de doelman, die overkomt van NEC, is bovendien een optie op een vierde jaargang in Utrechtse dienst opgenomen.

Jeugdinternational Paes begon zijn voetballoopbaan bij vv Union in Malden, onder de rook van zijn geboortestad Nijmegen. In 2012 maakte de sluitpost de switch naar NEC. Bij de Nijmegenaren behoort Paes tot de A-selectie. Transfervrij maakt hij na de zomerbreak de overstap naar FC Utrecht.

“Maarten is een vertrouwd gezicht in de jeugdselecties van Oranje”, zegt Jordy Zuidam, Directeur Voetbalzaken van FC Utrecht. “Hij is een zeer talentvolle doelman, die in het keepersprofiel past van FC Utrecht. We kijken uit naar de samenwerking met deze potentievolle goalie.”