De FC Utrecht-documentaire ‘Alleen onder de lat’ gaat vanavond (vrijdag) in première. De uitzending van de docu begint op Koningsdag om 20.30 uur op FOX Sports 1.

Het is een apart slag; de keeper. De individualist binnen het voetbalteam. Zelden een heldenrol, vooral in beeld als hij iets fout doet. Wat beweegt ze om plaats te nemen onder de lat? Zijn ze anders? Misschien zelfs gek? Of is de keeper vooral de meest onbegrepen speler binnen een elftal? FC Utrecht heeft een rijke historie van keepers, die ieder op hun eigen manier wisten te slagen. De een op puur talent, de ander door louter hard werken. Één ding hebben ze gemeen. Ze hebben op hun eigen manier moeten afrekenen met tegenslag. In ‘Alleen onder de lat’ vertellen de zes meest succesvolle FC Utrecht keepers - Jørgen Henriksen, Hans van Breukelen, Jan Willem van Ede, Harald Wapenaar, René Ponk en Michel Vorm - hun persoonlijke verhaal. De documentaire is gemaakt door de sportredactie van RTV Utrecht in opdracht van FC Utrecht.