FC Utrecht heeft in De Kuip geen punten kunnen scoren. De ploeg van trainer/coach Jean-Paul de Jong verloor met 3-1 van Feyenoord.

Jawel, er gloort perspectief aan de Rotterdamse horizon. Natuurlijk, tegen een achterstand - 2-1 op dit moment - kijk je liever niet aan. Maar de laatste linie van de Kuipclub oogt niet feilloos deze middag. En FC Utrecht zet aan. En krijgt kansen. Sander van de Streek komt tot een schot, Mateusz Klich dwingt keeper Brad Jones tot een uiterste krachtinspanning met een harde pegel.

Larsson slaat toe
Maar dan slaat Feyenoord toe. Jens Toornstra krijgt de kans een bal voor te zetten en dat doet de oud-speler van FC Utrecht zoals hij dat kan: perfect op maat. Bij de tweede paal staat Sam Larsson klaar. De Zweed kopt de bal tegen de touwen. Twintig minuten nog te spelen, maar het verdict lijkt een feit te zijn: 3-1.

Dessers maakt na snelle 1-0 gelijk
In de eerste helft lukt het FC Utrecht wél een achterstand ongedaan te maken. Na een vroege 1-0 van Nicolai Jørgensen - de Deen scoort nadat de eerste kansen voor FC Utrecht zijn - stropen de Domstedelingen de mouwen op en ook dan zijn er kansen. En is er, na een half uur spelen, een doelpunt. Van dichtbij geeft Cyriel Dessers de bal een laatste zetje na een voorzet van Labyad: 1-1.

Vlak voor rust excelleert Van Persie
Op het moment dat de thee al is klaargezet in de kleedkamers van beide ploegen, en de eerste dorstige supporters hun kuipstoeltje al hebben verruild voor een plekje in de rij bij de cateringpunten, neemt Feyenoord nogmaals de leiding. Een minuut voor de pauze schiet Robin van Persie de bal binnen. In de verre hoek, buiten bereik van David Jensen: 2-1.

Het lukt niet
Na de break stelt FC Utrecht zich dan nogmaals ten doel een achterstand om te zetten in een gelijke score, om vanuit daar verder te kunnen bouwen. Maar wat in de eerste helft wel lukt, wordt na de rust niet bewerkstelligd. FC Utrecht druipt af: 3-1.

Donderdag: FC Groningen-thuis
Donderdag al is de volgende Eredivisiewedstrijd voor de manschappen van trainer/coach Jean-Paul de Jong. Die dag ontvangen de Utrechters FC Groningen. Er wordt in Stadion Galgenwaard dan afgetrapt om 18.30 uur.

Feyenoord - FC Utrecht 3-1 (2-1)
7. Nicolai Jørgensen 1-0
31. Cyriel Dessers 1-1
44. Robin van Persie 2-1
69. Sam Larsson 3-1

Gele kaart: Zakaria Labyad (FC Utrecht).

Toeschouwers: 47.500.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Opstelling Feyenoord:
Brad Jones; Kevin Diks, Sven van Beek, Jan-Arie van der Heijden, Ridgeciano Haps; Karim El Ahmadi, Tonny Vilhena, Robin van Persie (70. Bilal Basacikoglu); Jens Toornstra, Nicolai Jørgensen, Sam Larsson (73. Tyrell Malacia).

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Mark van der Maarel; Rico Strieder, Mateusz Klich (70. Urby Emanuelson), Yassin Ayoub (82. Anouar Kali), Sander van de Streek; Zakaria Labyad, Cyriel Dessers (75. Lukas Görtler).