Voor FC Utrecht’s eSporter Danny Hazebroek zit het toernooi om de FUT Champions Cup erop. De FIFA18-speler verloor vandaag (vrijdag) in Manchester vier keer een tweeluik en is daardoor uitgeschakeld.

Hazebroek opende het bal in de imposante Victoria Warehouse in Manchester tegen een onder het pseudoniem TomatenMarius spelende Duitser. In beide duels stond het aan het einde van de rit 1-3 in het voordeel van de eSporter uit Duitsland.

Tegen België’s beste FIFA18-speler StefanoPinna_21 won Hazebroek de eerste match met 4-3 dankzij een doelpunt in de laatste minuut. Maar het tweede treffen eindigde in 1-4 voor de Belg, die daardoor de zege mocht claimen.

De Amerikaan Joksan__ was een maatje te groot voor Hazebroek, die met 2-5 en 0-5 moest buigen en in zijn vierde partij werd gekoppeld aan een Duitser, spelend onder de naam praiiwow. In het eerste duel incasseerde Hazebroek een 2-5 nederlaag en dus leek uitschakeling nabij. Maar de Culemborger toonde veerkracht en zorgde voor een stunt door de return met liefst 7-1 te winnen van zijn Duitse opponent.

Opnieuw een clash met een Duitse FIFA18-topper voor Hazebroek tijdens de vijfde en laatste match van de dag. En daarin ging het na een 1-1 remise in het eerste duel mis voor Hazebroek in de tweede pot. Daarin moest hij zijn opponent idealz7x de punten laten: 1-6, en dus uitschakeling.

De FUT Champions Cup is een door gamereus EA Sports georganiseerd toernooi. Het evenement kent een prijzenpot van 200.000 Amerikaanse dollar. Hazebroek plaatste zich in februari voor de FUT Champions Cup, door op de 23ste plaats van de wereldranglijst te eindigen die maand. De FUT Champions Cup wordt gehouden in Victoria Warehouse van vrijdag 13 tot en met zondag 15 april. De zestien beste spelers van het toernooi - acht op PlayStation, acht op Xbox - plaatsen zich voor de zogeheten Global Series, die later dit jaar worden gehouden.