In Stadion Galgenwaard wordt donderdag, rondom de wedstrijd FC Utrecht – FC Groningen, op diverse plekken gecollecteerd. De opbrengst van de collecte komt ten goede aan de stichting van Mihai Nesu; de Roemeense oud-speler van FC Utrecht die donderdag als eregast bij de partij tegen FC Groningen aanwezig is.

Nesu is met de Mihai Nesu Foundation verantwoordelijk voor het runnen van een revalidatiecentrum in Roemenië. Daar revalideren zo’n negentig kinderen. Wie het niet kan betalen, krijgt de kans gratis te revalideren in Nesu’s centrum. “Bij ons is iedereen welkom”, aldus Nesu. “Ons budget is zo’n 90.000 euro per jaar. Dat moet volledig door middel van donaties bij elkaar gebracht worden.”

Bij alle tribunes zijn donderdag collectanten. Mocht je geen collectant treffen maar wél willen doneren; het IBAN-nummer van de stichting is: RO13BTRLEURCRT0246793101