Voor de onder 10 stond vandaag PEC Zwolle thuis op het programma. Uit eerdere ontmoetingen is gebleken dat FCU en PEC elke aan elkaar gewaagd zijn. In de voorgaande ontmoetingen had FCU in een 1-2-1-2 formatie veel moeite om tot opbouwen te komen aangezien PEC op alle posities graag 1 op 1 speelt. Vanuit deze ervaring FCU startte vandaag in een 1-1-3-1 formatie waarbij de nadruk werd gelegd op diepte kijken/diepte spelen in combinatie met “tikkie takka” voetbal. Onder het genot van een heerlijk zonnetje en onder het toeziend oog van veel toeschouwers kwam FCU goed uit de startblokken. FCU wist in de opbouw door goed vrij te lopen onder de druk van PEC vandaan te komen. Door snel combinatie spel wist FCU snel bij de goal van de tegenstander te komen, wat resulteerde in een aantal schitterende acties en combinaties met als resultaat veel kansen en doelpunten. Fantastisch moment uit in blokje 2 was dat FCU in de laatste 6 min op veldje A een 0-3 achterstand om wist te zetten in een 4-3 voorsprong waardoor het blokje op geweldige wijze gewonnen werd. De strijd en passie die door de spelers van FCU geleverd werd resulteerde na 2 blokjes in een comfortabele voorsprong in het voordeel van FCU: 4-1 in blokjes. Na de rust herpakte PEC zich en wist het door goed voetbal het blokje naar zich toe te trekken. Het laatste blokje was FCU toch weer de bovenliggende partij en liet het zien waarom het deze wedstrijd verdiend ging winnen. Al met al zijn de staf en spelers tevreden met het behaalde resultaat en nemen we positieve en leermomenten mee richting volgende week!

Uitslag:
Blokje 1: 4-0
Blokje 2: 7-6
Blokje 3: 1-5
Blokje 4: 5-3
 
Uitslag in blokjes: 7-4
Uitslag in goals: 17-14