FC Utrecht speelde vandaag de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam Onder 13. Waar voor de winterstop de wedstrijd op het laatste moment werd afgelast door plaatselijke sneeuwval kon de wedstrijd vandaag wel doorgaan en wel in het Kras Stadion van de Volendammers. Na de deceptie vorige week (voorsprong uit handen weggegeven) was FC Utrecht vandaag vastberaden om de punten mee te nemen. FC Utrecht begon sterk aan de wedstrijd. Er werd goed combinatievoetbal gespeeld en geduldig gezocht naar de vrije man. In de zesde minuut werd vanuit dit goede positiespel aanvaller Elvic Jager weg gestuurd achter de verdediging van Volendam, die vervolgens na een individuele actie de bal kiezelhard in het dak van het doel schoot. Zes minuten later kwam FC Utrecht op een 0-2 door dezelfde Elvic Jager, die zichzelf daarmee weer een belangrijke dienst bewees. FC Utrecht bleef goed door combineren, naar de voetballende oplossing zoeken en speelde zichzelf naar een 0-3 voorsprong te spelen: nieuwbakken aanvoerder Jesse van de Haar maakte na een goede actie een echte spitsen goal en zette de ploeg daarmee op ruime voorsprong. Alarmbellen konden rinkelen, want vorige week ging FC Utrecht ook met deze voorsprong rusten.

Helemaal toen FC Volendam vlak voor rust uit een spaarzame tegenaanval de 1-3 op het scorebord zette. De tweede helft was FC Utrecht niet in staat om het goede positiespel voort te zetten, mede door het fanatiekere verdedigende spel van de Volendammers. Zowel FC Utrecht als FC Volendam creëerde de tweede helft een handjevol kansen, maar écht gevaarlijk is FC Volendam niet meer gewonnen. Eindelijk weer belangrijke punten voor Utrecht, die door deze overwinning zichzelf weer in de top 3 speelt. Volgende week is de Onder 13 vrij, de dag na Koningsdag speelt FC Utrecht een uitwedstrijd bij het altijd lastige FC Groningen.