Op een zonnige donderdagavond komt FC Utrecht niet verder dan een gelijkspel tegen FC Groningen. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie en schreef mee met de analyse van trainer/coach Jean-Paul de Jong.
 
“Voor ons voelt dit punt niet als een overwinning”, begint De Jong zijn nabeschouwing. “Wij gingen voor de drie punten om ons te positioneren voor plek vijf. Ik denk dat ik dan in de eerste helft moet constateren dat wij na de 1-0 helaas niet, met de mogelijkheden die we hebben gekregen, de 2-0 hebben gemaakt.”
 
Over de tweede helft is De Jong minder te spreken. “In de tweede helft zaten we niet in ons spel. We stonden defensief, compact, daardoor konden we in de eerste helft zien dat elke bal daarin gevaarlijk kon zijn. In de tweede helft was dat niet aan de orde. We waren slordig aan de bal en voorin hadden we moeite om gebruik te maken van de ruimtes die ontstonden.” 
 
In de laatste fase van de wedstrijd gaf de ploeg van De Jong nog vol gas. “Op het eind hebben we getracht om voor de overwinning te gaan, maar daar zat niks in. Nu hebben we een punt overgehouden. Dat betekent dat we met de voorsprong die we nu hebben, het zelf in handen hebben om de vijfde plek veilig te stellen.”