In een doelpuntrijk duel komen FC Utrecht en ADO Den Haag niet tot een winnaar. In een zonnig Stadion Galgenwaard eindigt de wedstrijd in 3-3. FCUtrecht.nl schoof aan in de goedgevulde perskamer en schreef mee met de analyse van trainer/coach Jean-Paul de Jong.
 
“Ik denk dat we vandaag goed zijn begonnen”, begint De Jong zijn nabeschouwing. “Vooraf heb ik de spelers meegegeven dat we geduldig moeten zijn en tussen die linies moeten spelen. Je weet dat daarin ADO de ruimtes klein zou houden en vanuit de omschakeling gevaarlijk zal zijn. Ik denk dat we daaruit een aantal mogelijkheden hebben gehaald in de eerste helft.”
 
De ploeg van De Jong begon scherp maar waakte voor de omschakeling: “Het is even oppassen voor de counter van ADO Den Haag. Ik denk dat we daar, op een lange bal na, goed doorheen zijn gekomen. De 1-0 maakten we uiteindelijk ook op een goed moment voor rust.”
 
“In de rust gaf ik het team nog mee dat ze moeten oppassen bij de spelhervattingen, want daarin kan ADO het verschil maken. Nou was het niet direct de spelhervatting waarin ze de gelijkmaker wisten te maken na rust, maar een moment waarin we niet in controle zijn. Vanuit een ingooi krijgen wij een onmogelijke goal tegen, dat mag ons niet overkomen. We krijgen vier schoten op ons doel en daarvan gaan er drie in. Dat is teleurstellend en daaraan moeten we gaan werken.”
 
De Jong haalt wel positieve punten uit deze wedstrijd: “Ik heb een veerkrachtig FC Utrecht gezien dat goed voetbal gespeeld heeft, die goed is omgegaan met de omstandigheden tot en met de blessuretijd. Uiteindelijk halen we het gelijkspel binnen en daar kunnen we blij mee zijn, maar als je drie keer thuis scoort dan moet dat normaal ook drie punten opleveren. Daarom zijn we ook niet tevreden met het punt wat we hier behaald hebben.”