De collecte die donderdag werd gehouden in Stadion Galgenwaard ten behoeve van de Mihai Nesu Foundation, heeft 12.500 euro opgeleverd. Met hun donaties maken de supporters van FC Utrecht het verschil voor zo’n negentig Roemeense kinderen, die gebruikmaken van de faciliteiten van het revalidatiecentrum van oud-speler Mihai Nesu.

Eén van de donateurs was voormalig speler van FC Utrecht Michel Vorm. Toen de doelman van het Londense Tottenham Hotspur hoorde van de aanstaande komst van Nesu naar Utrecht, bezocht de goalie tijdens een verblijf in Nederland Stadion Galgenwaard om persoonlijk een aanzienlijk bedrag te doneren voor de Mihai Nesu Foundation.

Ook de club en de FC Utrecht-spelers deden een flinke duit in het zakje.

“Financiële steun is cruciaal. In ons revalidatiecentrum kunnen mensen gratis, of tegen een minimale bijdrage – dat hangt af van hun inkomen – terecht”, vertelde Nesu voorafgaand aan zijn komst naar Nederland. “Bij ons is iedereen welkom. Ons budget is zo’n 90.000 euro per jaar. Dat moet volledig door middel van donaties bij elkaar gebracht worden. Alle beetjes helpen, zeg ik altijd.”

Voor wie de collectanten gisteren is misgelopen, maar alsnog een donatie wil doen: het IBAN-nummer van de Mihai Nesu Foundation is: RO13BTRLEURCRT0246793101