De beloftenploeg van FC Utrecht heeft het seizoen afgesloten met een gelijkspel in De Oude Meerdijk. Tegen FC Emmen bleef de brilstand op het scorebord staan: 0-0.

Ze komen van links, ze komen van rechts. Ze gaan hard. Soms strak, soms met een boogje. Zacht ook weleens. Dat zijn de meevallers, voor Thijmen Nijhuis. Niet dat de doelman van Jong FC Utrecht trouwens terugdeinst voor de lastige klussen. Want die klaart hij op het Drentse kunstgras ook. Allemaal. De Emmenaren krijgen de talentvolle sluitpost simpelweg niet klein.

Rondspelen
Tot frustratie leidt dat bij de formatie van Dick Lukkien trouwens niet. Sterker nog: in de laatste minuut van de wedstrijd speelt FC Emmen voor eigen publiek de bal op het gemak rond. Dat zit zo: aan een 0-0 tegen Jong FC Utrecht heeft de ploeg genoeg voor het bereiken van de halve finale van de play-offs.

Ook kansen voor de Domstedelingen
Dat de Emmenaren die bereiken, daar mogen ze stiekem ook best een beetje dankbaar voor zijn. Jong FC Utrecht krijgt namelijk wel degelijk een stel aardige kansen in Drenthe. Wat te denken van een vrije trap van Rick van der Meer, een aantal venijnige schoten van Redouan El Yaakoubi en Mohamed Mallahi. En, vlak voor het einde, een dot van een kans voor Mitchell van Rooijen. De invaller lijkt te schrikken van de mogelijkheid en laat die onbenut.

Einde competitie
Voor Jong FC Utrecht zit het seizoen er nu op. Althans; de competitie. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk speelde een prima eerste periode en pakte in de vierde periode van de jaargang tien punten; ook een uitstekende score. In periode twee en drie lieten de talenten uit de Domstad het in te veel wedstrijden (op het nippertje) liggen en daardoor eindigt de ploeg op plek twintig.

FC Emmen - Jong FC Utrecht 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Anco Jansen, Gersom Klok (FC Emmen), Jeredy Hilterman, Robin Zwartjens, Ruben Hoogenhout (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 3.329.

Scheidsrechter: Sander van der Eijk.

Opstelling FC Emmen:
Dennis Telgenkamp; Stef Gronsveld, Jeroen Veldmate, Nick Bakker, Gersom Klok; Glenn Bijl, Alexander Bannink, Michael Chacon; Thijs Dallinga (79. Youri Loen), Cas Peters, Anco Jansen.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Bart Sinteur (83. Benis Belesi), Ruben Hoogenhout, Robin Zwartjens, Tim Brinkman; Rick van der Meer, Redouan El Yaakoubi, Shayne Pattynama (67. Mitchell van Rooijen); Mohamed Mallahi, Jeredy Hilterman, Jan Willem Tesselaar (46. Junior van der Velden).