Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) in Stadion Galgenwaard tegen Fortuna Sittard. Het treffen met de Limburgers, die door zo’n 1500 supporters worden aangemoedigd in de Utrechtse voetbaltempel, begint om 20.00 uur.

Van de laatste vijf partijen die het beloftenteam van FC Utrecht speelde, won het er drie. De manschappen van trainer/coach Robin Pronk legden Jong AZ, Go Ahead Eagles en FC Volendam over de knie. Uitpartijen in die serie, tegen respectievelijk Almere City FC en Telstar, gingen met het kleinst mogelijke verschil verloren.

Progressie doorzetten
“We hadden hier minimaal een punt moeten pakken”, vertelde Pronk na de 1-0 nederlaag in Velsen-Zuid, afgelopen week. “Gezien de verhoudingen op het veld en de momenten die we hebben gecreëerd tot op het einde aan toe hadden we meer verdiend. Maar daarnaast hebben we ook nagelaten om een aantal aanvallende situaties beter uit te spelen, en dat is jammer.” Maar, zo zei Pronk ook: “Je ziet de progressie van het team en een aantal individuele spelers. Daar ben ik op zich heel tevreden over en daar gaan we op door.”

De crème de la crème
Het treffen met Fortuna Sittard is voor de Utrechtse talenten een mooie uitdaging. Fortuna Sittard, dat is namelijk de crème de la crème van de Jupiler League. De ploeg van Kevin Hofland en Claudio Braga staat op de tweede plaats van de ranglijst en moet alleen Jong Ajax boven zich dulden. Winnen de Limburgers vanavond in Utrecht en laat NEC tegen Jong AZ punten liggen, dan is promotie naar de Eredivisie een feit voor de geel-groenen.

Recordsupport
In het gastenvak nemen vanavond 1200 supporters van Fortuna Sittard plaats. Nog nooit eerder werden er zoveel uitvakkaarten verkocht voor een wedstrijd tegen een beloftenteam. Naast de 1200 aanhangers in het uitvak nemen op de hoofdtribune van Stadion Galgenwaard alle jeugdspelers van de club uit Sittard plaats, en de nodige sponsors.

Tickets in Fanshop en via internet
Kaarten voor Jong FC Utrecht – Fortuna Sittard zijn verkrijgbaar in de FC Utrecht Fanshop en via INTERNET. Ben je er vanavond niet bij? FOX Sports zendt het duel live en volledig uit, en via TWITTER doet FC Utrecht bovendien live verslag van de match.