In Eredivisieverband speelden FC Utrecht en Heracles Almelo 27 keer tegen elkaar. In 9 van die 27 edities wonnen de Utrechters en 8 keer zegevierde het team uit Overijssel. Het werd ook – de rappe rekenaars hebben het al in de smiezen – 10 keer gelijk.

Zijn de bovenstaande cijfers nog aardig in balans, heel anders is het als beide ploegen in Almelo tegen elkaar spelen. In Overijssel won Heracles Almelo 6 keer van FC Utrecht en het werd 5 keer gelijk. Twee keer won de FC uit de Domstad slechts in de thuishaven van de zwart-witten.

Eerder dit seizoen speelde FC Utrecht in Stadion Galgenwaard met 1-1 gelijk tegen Heracles Almelo. Yassin Ayoub lukte de 1-0, Paul Gladon bepaalde de eindstand op 1-1.

FC Utrecht won geen van de laatste 5 Eredivisiewedstrijden die het speelde. De ploeg uit de Domstad hield bovendien 10 keer op rij niet meer de nul, sinds de 1-0 zege op Sparta Rotterdam op 7 februari.

Heracles Almelo verloor de vorige 2 thuispartijen die het in de Eredivisie speelde: 1-2 tegen sc Heerenveen en 0-3 tegen AZ. Het clubrecord van de Almeloërs staat op 3 thuisnederlagen op rij, en dat kan dus worden geëvenaard.

Op 3 mei bestaat Heracles Almelo precies 115 jaar. Het treffen met FC Utrecht is omgedoopt tot een jubileumwedstrijd door de club uit Overijssel. Dat zal zondag onder meer te merken zijn aan het feit dat de ploeg van John Stegeman speelt in speciale jubileumshirts; tricots met een flinke retro-uitstraling.

De clubtopscorerslijst van FC Utrecht wordt aangevoerd door Zakaria Labyad, die op 12 treffers staat. Labyad gaf bovendien 8 assists dit seizoen.

Opvallend: Heracles Almelo won dit seizoen nog niet op zondag. Op zondag kwamen de Heraclieden 9 keer in actie: er werd 2 keer gelijkgespeeld en 7 keer verloren.

Sander van de Streek en Cyriel Dessers scoorden dit seizoen allebei 9 keer. In 2015/2016 maakten voor het laatst 2 FC Utrecht-spelers 10 of meer doelpunten: Sébastien Haller en Ruud Boymans.

In 2 seizoenen had FC Utrecht 3 verschillende spelers met 10 of meer Eredivisiedoelpunten. In de jaargang 1986/1987 waren dat Erik Willaarts, John van Loen en Henk Fraser. In het seizoen 1980/1981 tikten Willy Carbo, Ton de Kruijk en Leo van Veen allemaal de 10 aan.

Brandley Kuwas gaf dit seizoen 11 assists en in het klassement van assists moet de speler van Heracles Almelo nu alleen Hakim Ziyech (13), Steven Berghuis, David Neres en Alireza Jahanbakhsh (allen 12) voor zich dulden. In de vorige 6 partijen gaf Kuwas trouwens geen assists.

Sinds de terugkeer van Heracles Almelo in de Eredivisie in het seizoen 2005/2006 gaven alleen Willie Overtoom (35) en Marko Vejinovic (20) meer assists voor de zwart-witten dan Kuwas (17 stuks).

Topscorer van Heracles Almelo is Reuven Niemeijer. Hij vond 8 keer het net. Voor de winterstop maakte hij 7 goals, na de winterbreak was hij 1 keer trefzeker.

Bij FC Utrecht is Yassin Ayoub geschorst. Bovendien staan Sean Klaiber, Rico Strieder en Urby Emanuelson op scherp. Bij Heracles Almelo staan Jamiro Monteiro, Lerin Duarte, Roland Baas en Robin Pröpper op scherp.