Een grootse partij van FC Utrecht heeft de ploeg uit de Domstad vanmiddag (zondag) drie punten opgeleverd. In Stadion Galgenwaard walste het team van trainer/coach Jean-Paul de Jong over directe concurrent Vitesse heen: 5-1.

Het piept en het kraakt. Het zeurt en het zweert. FC Utrecht heeft het in de eerste fase van de tweede helft even moeilijk tegen Vitesse, dat via Navarone Foor terugkomt tot 2-1 en zodoende weer hoop heeft op een goed resultaat in Stadion Galgenwaard. Maar dan is daar Sander van de Streek. De aanvallend ingestelde middenvelder is er als de kippen bij als keeper Remko Pasveer een bal uit z’n handen laat vallen en werkt de 3-1 binnen. Een verlossende, cruciale goal.

Ayoub en nog eens Ayoub
Dat doelpunt geeft de Utrechters lucht én vleugels. Vanaf dat moment is het spelbeeld weer net zo als tijdens de eerste helft: FC Utrecht stormt, Vitesse schuilt. Yassin Ayoub legt de Arnhemmers op de pijnbank door de 4-1 te maken, een kwartier voor tijd. Na een goede hoekschop van Mateusz Klich schiet de middenvelder van dichtbij de bal tegen de touwen. En drie minuten later is-ie weer de gevierde man. Keeper Pasveer levert de bal zomaar bij Ayoub in en het van de goalie gekregen kadootje pakt hij met genoegen uit: 5-1!

Janssen en Labyad op schot
FC Utrecht speelt een dijk van een partij. Het team van trainer/coach Jean-Paul de Jong beweegt over het veld alsof het een ballroom is en er een perfecte uitvoering van de Weense wals wordt gedanst. Sierlijk, effectief en ongrijpbaar. Na een dik half uur krijgen de Domstedelingen loon naar werken. Willem Janssen schiet raak na een goed uitgevoerde korte corner: 1-0. Op slag van rust wordt de marge verdubbeld. Gyrano Kerk geeft de bal mee aan Van de Streek, die zelf kan schieten maar het overzicht behoudt en een perfecte assist geeft op Zakaria Labyad: 2-0. Ge-wel-dig doelpunt.

Een topdag
In de tweede helft is er dan dus even een fase waarin Vitesse de lakens uitdeelt. De Gelderlanders jagen op een doelpunt, maken dat ook. Maar worden daarna weer stevig met de rug tegen de Utrechtse muur gezet door een formidabel spelend FC Utrecht, dat in de strijd om de vierde plek de directe concurrent uit Arnhem een stevige tik uitdeelt: 5 goals, 3 punten: een topdag.

Op naar Friesland!
De volgende missie van FC Utrecht: een uitpartij tegen sc Heerenveen. De kaartverkoop voor dat duel, dat op zaterdag 17 maart om 20.45 uur begint, is inmiddels in volle gang. Lees er HIER meer over.

FC Utrecht - Vitesse 5-1 (2-0)
36. Willem Janssen 1-0
44. Zakaria Labyad 2-0
55. Navarone Foor 2-1
60. Sander van de Streek 3-1
74. Yassin Ayoub 4-1
77. Yassin Ayoub 5-1

Gele kaarten: Sander van de Streek, Willem Janssen (FC Utrecht), Navarone Foor (Vitesse).

Toeschouwers: 19.607.

Scheidsrechter: Ed Janssen.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Ramon Leeuwin (46. Dario Dumic), Willem Janssen, Mark van der Maarel; Rico Strieder (86. Anouar Kali), Mateusz Klich, Yassin Ayoub, Sander van de Streek; Zakaria Labyad (73. Urby Emanuelson), Gyrano Kerk.

Opstelling Vitesse:
Remko Pasveer; Fankaty Dabo (78. Thomas Oude Kotte), Guram Kashia, Matt Miazga, Lassana Faye (46. Vyacheslav Karavaev); Thulani Serero, Maikel van der Werff, Mason Mount; Navarone Foor, Tim Matavz (67. Luc Castaignos), Bryan Linssen.