Op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer heeft Jong FC Utrecht vanavond een uitstekende prestatie geleverd door met 1-3 te winnen van Jong AZ. Nick Venema had er na eenendertig minuten al drie ‘in het netje liggen’.

Mohamed Mallahi pikt de bal op en zoekt gelijk naar een vrijstaande man. Nick Venema steekt aan de rand van het zestienmetergebied zijn hand op om aan te tonen dat hij die bal wel wilt krijgen. Wat volgt is een strakke pass van Mallahi, een goede aanname van Venema en een overtuigend schot in de korte hoek. Na ruim een half uur gespeeld te hebben staat Jong FC Utrecht met 0-3 voor.

Combinaties & felheid
De beloftenploeg uit de Domstad speelde een voortreffelijke wedstrijd. Met name in de eerste helft liet de ploeg van Robin Pronk meerdere malen goed spel zien. Met mooie combinaties in de kleine ruimtes tussen bijvoorbeeld Mohamed Mallahi, Karim Loukili en Nick Venema toonde de ploeg vaak ook nog eens mooi voetbal. Ook verdedigend stond de beloftenploeg uit Utrecht erg goed. Bij balverlies werd er gelijk gejaagd en druk gezet op de tegenstander. Die instelling maakte het extra zuur dat de enige tegentreffer door miscommunicatie tot stand kwam.
 
Record
Venema wist al eerder het net te doen bollen nadat de bal bij een corner werd verlengd richting de tweede paal. Zijn tweede treffer was een strafschop. De hattrick van Nick Venema leverde een record op. Venema is de eerste speler van Jong FC Utrecht die een perfecte hattrick, in één helft en drie doelpunten achter elkaar, weet te maken. De laatste speler die dat wist te bereiken was Leo van Veen in 1973.

Pasen
Met deze mooie overwinning brengt Jong FC Utrecht een goed begin aan de paasdagen. De ploeg van Robin Pronk mag deze uitslag een vervolg gaan geven aankomende maandag op Tweede Paasdag. Dan spelen de beloften van FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles, om 14:30 in Stadion Galgenwaard.
 
Jong AZ – Jong FC Utrecht 1-3 (0-3)
6. Nick Venema 0-1
28. Nick Venema 0-2
31. Nick Venema 0-3
77. Tijjani Reijnders 1-3
 
Gele kaarten: Nick Olijk (Jong AZ), Robin Zwartjens (Jong FC Utrecht), Kenzo Goudmijn (Jong AZ)
 
Scheidsrechter: Stan Teuben.
 
Opstelling Jong AZ:
Nick Olij; Joeri Church, Rens van Eijden, Justin Bakker, Melle Springer; Viktor Karl Einarsson, Matthijs Hardijk (58. Kenzo Goudmijn), Tijjani Reijnders; Ferdy Druijf (45. Jelle Duin), Jamie Jacobs, Mees Kaandorp (65. Furkan Kurban).
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Tim Brinkman (77. Tufan Özbozkurt), Robin Zwartjens, Ruben Hoogenhout, Redouan el Yaakoubi; Chris David, Rick van der Meer, Karim Loukili; Sylla Sow, Nick Venema (84. Louk Dekkers), Mohamed Mallahi (73. Jan-Willem Tesselaar)