FC Utrecht is tegen een nederlaag aangelopen in Noord-Brabant. Willem II bleek in Tilburg met 3-2 te sterk voor de formatie van trainer/coach Jean-Paul de Jong, die na een half uur nog met 0-2 aan de leiding ging.

Met alles wat het heeft beukt FC Utrecht op de muur die door Willem II is opgetrokken rond het eigen doel. Met man en macht, over links en over rechts, over de grond en door de lucht. Maar wat de Utrechters ook doen. Wat ze ook proberen. Het lukt niet. De bal wil er niet in. Op een drijfnat veld zijn het de Tilburgers die na dik negentig minuten buffelen de buikschuivers kunnen maken: 3-2.

Kerk en Van de Streek trefzeker
Na een half uur spelen in Noord-Brabant wijst niets erop dat de Tilburgers aan het einde van de avond een feestje kunnen vieren. FC Utrecht staat dat aan de leiding, en wel met 0-2. Na een prachtige 0-1 van Gyrano Kerk (een intikker, moeilijk in al zijn eenvoud en mogelijk dankzij een pracht van een pass van Urby Emanuelson) en een plaatje van een 0-2. Sander van de Streek jaagt de bal de kruising in.

Opleving
FC Utrecht ligt dan alleszins op koers om met een triomfantelijk gevoel aan te kunnen schuiven bij de paasbrunch. Maar dat is buiten een opleving van Willem II gerekend, verdeeld over vijf minuten voor de rust en vijf minuten na de break. Thom Haye (vrije trap, 1-2) en Konstantinos Tsimikas (omhaal, 2-2) zorgen ervoor dat de boel nog voor de pauze weer in balans is. Na de rust profiteert Fran Sol al snel van ongelukkig verdedigen bij de Utrechters. Met een afgemeten lob verschalkt de Spanjaard FC Utrecht’s sluitpost David Jensen: 3-2.

Rillen en beven
Op dat moment zijn er nog veertig minuten te spelen en hoewel de formatie van De Jong aankijkt tegen een achterstand, is er nog alles te winnen in het Koning Willem II Stadion. Daar gaat de ploeg dan ook voor. FC Utrecht stroopt de mouwen zo mogelijk nog verder op, gaat volle vaart vooruit en krijgt veel kansen. Maar hoe de Domstedelingen het ook proberen: de bal wil er niet meer in. De Tricolores rillen, beven en komen met de schrik én de zege vrij.

Volgende partij: ADO Den Haag-thuis
FC Utrecht werkt vanaf nu toe naar het treffen met ADO Den Haag. Dat is op zondag 8 april in Stadion Galgenwaard, waar die dag om 12.30 uur wordt afgetrapt. De kaartverkoop voor het duel met de Hagenaars is in volle gang.

Willem II - FC Utrecht 3-2 (2-2)
19. Gyrano Kerk 0-1
31. Sander van de Streek 0-2
40. Thom Haye 1-2
45. Kostantinos Tsimikas 2-2
50. Fran Sol 3-2

Gele kaarten: Rico Strieder, Willem Janssen, Urby Emanuelson (FC Utrecht).

Rode kaart: 78. Freek Heerkens (Willem II).

Toeschouwers: 13.660.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Opstelling Willem II:
Timon Wellenreuther; Fernando Lewis, Freek Heerkens, Daryl Lachman, Konstantinos Tsimikas; Pedro Chirivella, Elmo Lieftink (77. Jordy Croux), Ben Rienstra; Thom Haye (87. Bartholomew Ogbeche), Fran Sol (81. Jop van der Linden), Mohamed El Hankouri.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Mark van der Maarel (68. Lukas Gӧrtler); Rico Strieder (86. Dario Dumic), Mateusz Klich (60. Cyriel Dessers), Urby Emanuelson, Sander van de Streek; Zakaria Labyad, Gyrano Kerk.