Misschien was vandaag het publiek de winnaar bij de wedstrijd tussen FC Utrecht O17 en FC Twente O17. Dat kreeg namelijk een uiterst attractieve wedstrijd voorgeschoteld met veel strijd en veel doelpunten. Uiteindelijk stond er na 80 minuten en wat blessurestrijd een 3-3 eindstand op het scorebord. Trainer Ruud Heus had liever gezien dat zijn ploeg de winnaar was geweest en vond dat dit ook verdiend zou zijn geweest: "Het eerste half uur was erg goed van onze kant, we stonden compact en schakelden goed om, met twee prachtige doelpunten als gevolg. Maar zoals zo vaak dit seizoen zijn we niet erg gelukkig met de arbitrage. Bij ons werd een strafschop over het hoofd gezien en aan de andere kant krijgen we volledig ten onrechte een strafschop tegen. De jongens waren daardoor even van slag en de wedstrijd kantelde. Twente kon terugkomen en zelfs een voorsprong nemen, voordat we het initiatief weer terug hadden. Toen hadden we de wedstrijd alsnog in ons voordeel moeten beslissen, kansen zat gehad. Toch zag ik mijn ploeg weer alles geven en dat stemt altijd tot tevredenheid."

FC Utrecht O17 had de punten in de strijd om handhaving in de eredivisie hard nodig, maar wist dat het in de Twentenaren een pittige tegenstander hadden. In de uitwedstrijd werd pas in blessuretijd een punt gepakt en daar hadden de Utrechters meer verdiend, zo ook was dit dus deze zaterdag het geval. Utrecht begon prima aan de wedstrijd en nam na een prachtig uitgevoerde aanval na 10 minuten de leiding via Aaron Agbomson die een prima pass van Oussama Alou binnen kon tikken. Een tiental minuten was het al 2-0: een mooie actie van Agbomson stelde Amoros Nshimirimana in staat om de Twentse keeper wederom te verschalken. Diezelfde Nshimirimana stoorde de Twente defensie even later zodanig, dat hij de bal veroverde en werd neergelegd door een verdediger die dat wilde herstellen. De arbiter weigerde een strafschop te geven, daar waar dit volledig terecht was geweest. Even later deed hij dat wel aan de andere kant bij een sliding bij de achterlijn van Valentijn Beck, die niet alleen de bal speelde maar waar het ook twijfelachtig was of dit wel binnen het strafschopgebied gebeurde. Hoe dan ook, Twente pakte het kadootje dankbaar uit, alhoewel keeper Carlito Welink de bal nog bijna wist te keren. Utrecht was duidelijk van slag, gaf meer ruimte weg en Twente nam het initiatief over, hetgeen al snel resulteerde in de gelijkmaker toen de uitstekende Twentse linkeraanvaller Omid Musawi de Utrechtse verdediging liet staan.

Heus gebruikte de rust om zijn ploeg weer op de rails te krijgen: compacter staan en weer in duels komen. De tweede helft was Utrecht dan ook de betere ploeg, maar moest wel eerst toezien hoe Twente meteen na rust op voorsprong kwam. Utrecht zette Twente daarna vast op eigen helft en gaf bijna niets meer weg. Agbomson strafte een misverstand in de Twentse verdediging af voor de gelijkmaker, en Utrecht kreeg voldoende kansen op de overwinning, maar ging daar slordig mee om. In blessuretijd kreeg zowel Twente als Utrecht nog een prima kans om de wedstrijd te beslissen, maar de Utrechters moesten genoegen nemen met een puntendeling.

"10  1-0  Aaron Agbomson
"21  2-0  Amoros Nshimirimana
"28  2-1  FC Twente (strafschop)
"35  2-2  FC Twente
"47  2-3  FC Twente
"57  3-3  Aaron Agbomson

Opstelling FC Utrecht O17:  Carlito Welink, Valentijn Beck ("58 Sedessio Spier), Rick Meissen, Christopher Mamengi, Sam Tel, Raymond Huizing, Yuya Ikeshita, Djevencio van der Kust, Amoros Nshimirimana, Oussama Alou, Aaron Agbomson.