FC Utrecht Onder 13 heeft vandaag een onnodige nederlaag geleden tegen de leeftijdsgenoten van Ajax (2-3). In een spannende wedstrijd vol passie, energie en emotie trokken de Amsterdammers vlak voor tijd aan het langste eind.

FC Utrecht begon sterk aan de wedstrijd, en wist terecht op voorsprong te komen door een kopbal van Alvaro Henry. Ajax nam vervolgens het heft in handen en kwam eveneens uit een standaardsituatie op gelijke hoogte. Het duel kenmerkte zich voornamelijk door passie en strijd - iets wat een belangrijk onderdeel is binnen de opleiding van FC Utrecht – waardoor het publiek achteraf de grote winnaar leek te worden.

FC Utrecht kwam een kwartier na rust op een 2-1 voorsprong, Rafik el Argaoui kopte uit een hoekschop binnen. Ajax had in deze fase het betere van het spel, maar FC Utrecht wist druk te houden op de Ajacieden en een aantal levensgrote kansen te creëren. De spitsen van FC Utrecht schoten helaas niet met scherp waardoor een uitbreiding van de voorsprong niet benut werd. Ajax kwam vervolgens op gelijke hoogte en wist vlak voor tijd een vrije trap binnen te schieten. Een onnodige nederlaag, waar een gelijkspel – en gezien de kans verhoudingen -  misschien wel winst, meer op zijn plaats was geweest. FC Utrecht Onder 13 zal tot het einde van het seizoen blijven spelen om de derde plaats.

Dinsdag vertrekt de ploeg voor een week naar Spanje (Menorca), waar een internationaal toernooi op het programma staat. Over twee weken spelen de Domstedelingen thuis tegen Almere City.