Jong FC Utrecht moest de punten vanavond (maandag) aan NEC laten. De Nijmegenaren wonnen in Stadion Galgenwaard met 0-2 van de Utrechters. FCUtrecht.nl sprak na de partij met trainer/coach Robin Pronk van de beloftenploeg.

“Op het eind van de partij kregen we nog twee, drie goede kansen. Maar in de eerste 75 minuten van de wedstrijd dwongen we weinig af”, aldus Pronk. “NEC bleef vrij makkelijk overeind vanavond, hier in Utrecht. Omdat wij niet de noodzakelijke agressiviteit en felheid aan de dag legden. Op dat vlak konden we veel meer brengen. We leverden te weinig arbeid.”

“Je wilt er veel meer een wedstrijd van maken”, vervolgde Pronk in de mixed zone van Stadion Galgenwaard. “Al kreeg NEC vanavond ook niet veel kansen. Maar we lieten ons te makkelijk uitspelen vanavond.”

Na negentig minuten voetbal, nul doelpunten voor de Utrechters en twee voor de Nijmegenaren kon Pronk concluderen: “Het zat er vandaag niet in.”