Jong FC Utrecht verloor vanavond (vrijdag) met 3-1 van MVV Maastricht, maar de partij had in De Geusselt ook een heel andere afloop kunnen hebben. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Robin Pronk van de Utrechtse beloftenploeg over de wedstrijd in het zuiden van Limburg.

“Je blijft in de race tot en met de 88ste minuut, omdat je halverwege de tweede helft terugkomt tot 2-1”, analyseert oefenmeester Pronk in de catacomben van De Geusselt, terwijl een medewerker van de Limburgse club zich met een voor de selectie van MVV Maastricht bestemde schaal eten een weg door de gangen baant. “Nick hield ons in de slotfase met enkele knappe reddingen overigens goed op de been. We speelden in die fase met vijf spitsen. Het werd 3-1, maar de 2-2 had ook kunnen vallen.”

Venema kwam tot enkele schoten, Robin Zwartjens tot een kopkans. Maar de bal ging er dus aan de andere kant van het veld in. “Wat vandaag cruciaal was, was de zeer slechte rol van het middenveld in verdedigend opzicht”, legde Pronk de vinger op de zere plek. “De goals ontstonden door het feit dat we duels verloren op het middenveld. Dat scoorde een onvoldoende. We deden één ingreep in de rust (Bart Sinteur voor Shayne Pattynama, red.) maar dat hadden er ook meer kunnen zijn.”

Net nadat die ingreep was gedaan, en de tweede helft was begonnen, was het alweer raak. Kelechi Nwakali kegelde de 2-0 binnen. Een prachtige goal; diagonaal in de verre kruising. “Iedereen kijkt dan naar dat schot. Tuurlijk, mooi. Maar ik kijk naar waar de goal ontstaat. Opnieuw doordat we duels op het middenveld verloren”, somberde Pronk. “Aanvallend hadden we goede dreiging, kregen we ook na de 2-1 nog uitstekende kansen.”

Maar een doelpunt maken, of zelfs twee; da’s niet voldoende als je tegenstander er drie maakt. “Dit is zonde. Er zat meer in vandaag.”