Jong FC Utrecht heeft vanavond Jong AZ met 1-3 verslagen. Na afloop van dat duel sprak FCUtrecht.nl met trainer/coach Robin Pronk.

“Ik ben echt over de hele wedstrijd tevreden”, begint Robin Pronk zijn nabeschouwing. “In de eerste helft maken we de doelpunten, in de tweede helft spelen we de situaties beter uit en moeten we eigenlijk nog minimaal twee keer scoren."
 
Gedurende de tweede helft heeft Jong FC Utrecht de 0-3 voorsprong weten te verdedigen. “In die helft hebben we niks toegestaan behalve het doelpunt en één kopbal met een fantastische redding van Thijmen Nijhuis. In die fase stonden we verdedigend ook gewoon goed. De eerste helft was mooi door de drie doelpunten, maar ik ben echt tevreden over de hele wedstrijd.”

De beloftenploeg uit Utrecht toonde vanavond een goede teamprestatie, toch steekt er één man bovenuit. Dankzij zijn drie doelpunten speelde Nick Venema vandaag een belangrijke rol: “Dat is de kwaliteit die hij heeft en dan met name die derde goal. De eerste was een goede corner, daar moest hij op het juiste moment op de juiste plek staan. Zijn tweede goal, de strafschop, is ook een van zijn kwaliteiten. Maar vooral die derde vond ik erg mooi en overtuigend."

Vorige week speelde Jong FC Utrecht tegen Jong PSV, die wedstrijd ging met 1-4 verloren. “In de wedstrijd van vorige week zaten ook zeker goede dingen in, alleen het grote verschil is dat we vandaag ook goed hebben verdedigd. Wat nu interessant is, is om te kijken of de spelers twee wedstrijden in vier dagen te kunnen spelen. Dat is ook profvoetballer worden en dat is de uitdaging richting maandag.”