Jong FC Utrecht verloor vanavond met 1-4 van Jong PSV. In de catacomben van Sportpark De Westmaat praat FCUtrecht.nl met trainer/coach Robin Pronk van de Utrechtse beloftenploeg.

“Als je ziet hoe de tegengoals tot stand komen kunnen we daar allerminst tevreden over zijn”, aldus Pronk. “Jong PSV had vaak de bal in de eerste helft maar creëerde weinig kansen. De doelpunten vielen uit een vrije trap en een schot buiten het zestienmetergebied. Ze hadden veel balbezit, maar creëerde eigenlijk niets.”  

De trainer/coach van Jong FC Utrecht probeerde aanvallend uit de kleedkamer te komen. “Tweede helft probeer je aanvallend meer druk te ontwikkelen. Maar ook dan speel je nog weinig uit. Cruciaal is daarin de 75e minuut waarin de bal drie keer van de lijn werd gehouden. Scoor je de 1-2 wordt het nog erg spannend, maar in de tegenaanval scoorden zij al de 0-3.”

Na de goal van Zwartjens stond de marge weer op twee doelpunten en was er eventueel nog iets mogelijk. “Dan kom je nog terug en maak je 1-3. Maar als ik dan zie hoe de vierde goal tot stand komt. Echt zwaar onvoldoende.”