Jong FC Utrecht en FC Den Bosch hielden elkaar vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard in balans. De Jupiler League-partij eindigde in 1-1. In de catacomben van het Utrechtse stadion sprak FCUtrecht.nl na de wedstrijd met trainer/coach Robin Pronk.

“Of we één punt hebben gepakt of er twee hebben laten liggen? Allebei niet, denk ik. Ik vond 1-1 een terechte uitslag”, aldus de oefenmeester, in wiens formatie deze avond de nodige spelers uit de A-kern terug te vinden waren. “Je hebt dan wat meer body en ervaring”, noemt de trainer een voordeel. “En inderdaad: soms zie je ook dat de spelers dan niet altijd helemaal op elkaar zijn ingespeeld”, wordt de keerzijde van de medaille geschetst.

Jong FC Utrecht kwam tien minuten na de rust op een 1-0 voorsprong. Patrick Joosten scoorde op aangeven van Sylla Sow. “Daarna lieten we ons onder druk zetten. We speelden in de as ballen niet goed in, die we daardoor kwijtraakten. Twee keer ontsnapten we, de derde keer was het wel raak”, omschreef Pronk de 1-1 van Muhammed Mert.

“Zij willen vervolgens druk zetten. Dan moet je slim zijn”, aldus Pronk over de ruimtes die de Bosschenaren lieten. “Uiteindelijk kregen we in de blessuretijd de beste kans op de winnende treffer, maar die ging er niet in. Daar zat het even niet mee.”

Maar: een punt is een punt. Er waren dit seizoen ook partijen waarin Jong FC Utrecht zichzelf tekort deed en met lege handen achterbleef. “Dan gingen we er alsnog aan onderdoor. Nu hebben we in elk geval een punt te pakken tegen een FC Den Bosch dat wat mij betreft één van de betere ploegen in de competitie is. Er had meer, maar ook minder ingezeten vandaag. Maar we hadden natuurlijk op meer gehoopt.”