Onder een opkomende lentezon was FC Utrecht vandaag duidelijk de betere partij in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd vond plaats op een modderig en slecht natuurgrasveld waar de winter nog in zat en waarvan de afmetingen veel te klein waren. Daardoor was het moeilijk om de dominantie altijd naar goed aanvalsspel om te zetten. Fortuna Sittard speelde bovendien compact en hield het achterin redelijk dicht. Toch wist FC Utrecht vandaag voldoende kansen te creëren om een goede uitslag neer te zetten. Dit kwam vooral omdat de ploeg ook tegen een mindere tegenstander de mentaliteit had om de hele wedstrijd geconcentreerd te spelen en hard te werken. Vooral over de linkerflank zorgde Laszlo Dietz voor snelle spelvoortzettingen en zorgde Paul Fremeijer er na balverlies voor dat er gelijk weer goed verdedigd werd. Fortuna Sittard kon enkel een keer scoren door een hobbelige terugspeelbal te onderscheppen en beperkte zich verder tot het spelen van lange ballen. Zo kon FC Utrecht zich ook verdedigend goed staande houden en wist het het kwaliteitsverschil in de uitslag tot uitdrukking te brengen.