Niet alleen het team van Jean-Paul de Jong speelde afgelopen zaterdag gelijk tegen sc Heerenveen. Het FC Utrecht Business team, onder leiding van gelegenheidscoach Hans van Breukelen, speelde met 1-1 gelijk tegen het Business Club team van de Friezen.

Leden van FC Utrecht Business kwamen op sportcomplex Skoaterwald bij elkaar om de degens te kruisen met het Business Club team van sc Heerenveen. Hans van Breukelen, oud-keeper van de FC, werd beschikbaar gevonden om het team onder zijn hoede te nemen. Ondanks dat het een vriendschappelijke wedstrijd betrof werd deze serieus benaderd door de coach. ‘Als we een wedstrijd spelen, spelen we deze uiteraard om te winnen’, aldus de 73-voudig international van het Nederlands Elftal. De vijftien selectiespelers van het FC Utrecht Business Team konden daarom rekenen op een peptalk van van Breukelen, waardoor iedereen uiterst gefocust het veld in ging.

Op het ijskoude veld, in de schaduw van het Abe Lenstra Stadion, begonnen de Domstedelingen furieus aan de wedstrijd. Nadat eerst enkele opgelegde kansen werden gemist was het Rebin Koudijs (Advocaat bij Business Club-lid Van Benthem en Keulen) die een vrije trap via de onderkant van de lat tot doelpunt promoveerde.

Tijdens de rust zette van Breukelen zijn mannen nog eenmaal op scherp om de 0-1 voorsprong over de streep te trekken. Keeper Michel Renssen (Sales Manager bij FC Utrecht Business) wist met een aantal weergaloze saves zijn doel lang schoon te houden, maar moest uiteindelijk capituleren op een afstandsschot van oud-sc Heerenveen-speler Ronny Venema die de eindstand op 1-1 bepaalde.

Met dit punt op zak zette het gezelschap van FC Utrecht Business koers naar het Abe Lenstra stadion om daar samen met de tegenstander onder het genot van een hapje en een drankje de wedstrijd na te beschouwen. Vanaf de hoofdtribune zag men vervolgens de mannen van Jean-Paul de Jong een zwaarbevochten punt in de wacht slepen en kon iedereen met een goed gevoel de weg terug naar de Domstad inzetten.

Doelpuntenmaker Rebin Koudijs vond het een geslaagde dag: ‘Voor mij was het de tweede keer dat ik deelnam aan het Business Club voetbal. Het mooie van een dag als deze is dat je op een laagdrempelige manier in contact komt met andere Business Club leden van FC Utrecht. Ik kijk er naar uit om volgend seizoen weer te mogen schitteren in het rood-wit van de FC en reken er op dat ik na mijn belangrijk doelpunt wederom deel uit maak van de selectie.’

FC Utrecht Business dankt Hans van Breukelen voor de bevlogen coaching en Horeca Vleescentrum Maarssen voor de sponsoring van de tenues!

Ook volgend seizoen zal het FC Utrecht Business Team enkele wedstrijden spelen tegen collega-teams uit de Eredivisie. Zodra het speelschema bekend is wordt dit met de Business Club leden gedeeld!