Een unieke uitwisseling deze week op Sportcomplex Zoudenbalch: de krasse knarren van de OldStars en studenten verpleegkunde kwamen elkaar tegemoet in het kader van de week van zorg en welzijn. In Utrecht speelden ze een potje walking football tegen elkaar en daarna kregen de senioren van FC Utrecht een reanimatietraining van de toekomstige verpleegkundigen.

Onder een strakblauwe lucht werken de studenten en de OldStars hun warming-up af. Vervolgens kan de partij beginnen. Enthousiast doet jong en oud mee met het spel. “In het werkveld moet je goed kunnen samenwerken. Dat is belangrijk”, aldus student Lente. “En nog beter is het wanneer je teambuilding oefent met mensen van verschillende leeftijden.” Dat is ook het geluid dat veel andere studenten laten horen. “Ik had echt niet verwacht dat dit zo leuk zou zijn. Ik geef het een acht!”

Docente Irma Geerars vindt het geweldig om de studenten zo bezig te zien met de senioren van FC Utrecht. “Het is bijzonder hoe alles samenkomt op zo’n dag. Vooral ook qua leeftijd”. Daarnaast is het ook belangrijk volgens haar. “Het is belangrijk dat je leert dat je met alle generaties contact en plezier kan hebben. Ik ben ook super trots op de studenten en hoe ze dit oppakken!”