Tot de 27-koppige voorselectie van Oranje Onder 19 behoort FC Utrecht’s aanvaller Nick Venema. De equipe van bondscoach Maarten Stekelenburg speelt binnenkort in Duitsland in de zogeheten Eliteronde; de laatste horde op weg naar het Europees Kampioenschap dat deze zomer in Finland wordt gehouden.

De Eliteronde bestaat uit 7 poules van 4 teams. Voor elke groep geldt dat de winnaar zich plaatst voor het EK in Finland. De nummers 2, 3 en 4 vallen af. Oranje Onder 19 bereikte de Eliteronde door in de zogeheten Qualifying Round als winnaar uit de bus te komen in een poule waarin ook Hongarije Onder 19, Slovenië Onder 19 en Malta Onder 19 waren ingedeeld.

In de Eliteronde is de oppositie van een ander kaliber. De Nederlanders spelen namelijk tegen Noorwegen Onder 19 (woensdag 21 maart, Ahlen), Schotland Onder 19 (zaterdag 24 maart, Arnsberg) en Duitsland Onder 19 (dinsdag 27 maart, Ahlen).

Met welke selectie Oranje Onder 19 later deze maand afreist naar Duitsland, maakt keuzeheer Stekelenburg op vrijdag 16 maart bekend.

De voorlopige selectie van Oranje Onder 19:
Sven Botman (Ajax), Boy Kemper (Ajax), Ché Nunnely (Ajax), Noa Lang (Ajax), Jelle Duin (AZ), Owen Wijndal (AZ), Nathangelo Markelo (Everton, Engeland), Lars Kramer (FC Groningen), Tom van de Looi (FC Groningen), Nick Venema (FC Utrecht), Orkun Kökcü (Feyenoord), Dylan Vente (Feyenoord), Tyrell Malacia (Feyenoord), Perr Schuurs (Fortuna Sittard), Ferdi Kadioglu (NEC), Niek Hoogveld (NEC), Zakaria Aboukhlal (PSV), Armando Obispo (PSV), Cody Gakpo (PSV), Donyell Malen (PSV), Joel Piroe (PSV), Jordan Teze (PSV), Justin Lonwijk (PSV), Mike van de Meulenhof (PSV), Kik Pierie (sc Heerenveen), Trevor Doornbusch (sc Heerenveen), Deroy Duarte (Sparta Rotterdam).