Voormalig FC Utrecht-speler Mihai Nesu is op donderdag 19 april eregast van FC Utrecht tijdens de Eredivisiethuiswedstrijd tegen FC Groningen. Rondom die wedstrijd wordt door middel van diverse initiatieven geld ingezameld voor de stichting van de ex-international: de Mihai Nesu Foundation.

De vorige keer dat Nesu te gast was in Stadion Galgenwaard, was in maart 2017. Toen bracht hij een bliksembezoek aan de Utrechtse voetbaltempel en stond er geen wedstrijd op het programma. “Ik wil graag weer eens een wedstrijd van FC Utrecht bijwonen”, zei Nesu toen. “Die sfeer weer eens meemaken, de fans weer kunnen zien: dáár kijk ik naar uit. FC Utrecht heeft nog altijd een heel aparte plek in mijn hart.”

Afgelopen zomer werd Nesu in Roemenië bezocht door FC Utrecht-medewerkster Marianne Werdler, die een week bij hem verbleef. “Mihai leeft erg gezond en heeft veel aan zijn geloof. Ik ben zo trots op Mihai”, schreef Werdler in een verslag van haar bezoek aan de Roemeen. “Hoe hij in het leven staat, en hoe hij zijn leven na het ongeluk bij FC Utrecht heeft opgepakt. Hij is een vrolijke vent die alles doet voor de kinderen met een handicap en/of beperking. Super om dat te mogen zien!”

“Mihai is een echte prof. Het leven zat tegen, maar naar zijn eigen zeggen heeft hij na zijn ongeluk zo veel moois teruggekregen”, vertelde Werdler. “Ondanks het gevecht dat hij elke dag moet leveren, blijft hij positief. Hij werkt hard, leeft gezond, is goed voor de medemens en probeert het beste uit iedereen te halen. Petje af voor deze doorzetter! Een hoop mensen kunnen een voorbeeld nemen aan Mihai. Wát een karakter en doorzettingsvermogen, wát een winnaar!”

FC Utrecht én Nesu spraken destijds de gezamenlijke hoop uit dat de oud-speler dit seizoen een wedstrijd kon bijwonen. De club kijkt uit naar het weerzien met de Roemeen op donderdag 19 april.

Je kunt HIER meer lezen over de Mihai Nesu Foundation. Voor donaties: het IBAN-nummer van de stichting is: RO13BTRLEURCRT0246793101