“Marokkaanse voetbalfans zijn gek op de Europese competities. Vanwege de geografische ligging van het land, maar zeker ook omdat het merendeel van de spelers uit de nationale ploeg van Marokko in Europa speelt”, zegt Jalal Bounouar. Hij werkt voor Almarssadpro.com, een digitaal mediaplatform dat honderdduizenden voetbalfans in Marokko bereikt. “Wij volgen het gros van de Europese competities, inclusief de Eredivisie, via de internationale televisiekanalen. Alle cafés in Marokko bieden de wedstrijden aan, naast persoonlijke abonnementen die natuurlijk beschikbaar zijn”, legt hij uit.

Almarssadpro.com covert de prestaties van de Marokkaanse spelers. “Onze missie is om informatie en statistieken te brengen in relatie tot de verrichtingen van onze professionele spelers overal in de wereld”, zegt Bounouar. Het is mede dankzij de via het medium waarvoor hij werkt vergaarde publiciteit, dat de populariteit van FC Utrecht alsmaar toeneemt in Marokko. Op Facebook is Marokko, na Nederland, het land waarin FC Utrecht de meeste volgers heeft; bijvoorbeeld. “We focussen ons absoluut op de Eredivisie, vanwege het feit dat er de nodige Marokkaanse spelers in die competitie actief zijn. FC Utrecht is één van de tien clubs in Europa die we het meest intensief volgen. We willen de Marokkaanse voetballiefhebbers op de hoogte houden van de verrichtingen van Yassin Ayoub, Zakaria Labyad, Bilal Ould-Chikh en Anouar Kali.”

“We delen alle nieuwsfeiten en statistieken over FC Utrecht, een prachtige club”, vervolgt Bounouar. “Yassin Ayoub en Zakaria Labyad zijn meerdere malen opgenomen in ons Team van de Week. Marokkaanse fans kennen Labyad sowieso erg goed, aangezien hij in de Marokkaanse ploeg zat tijdens de Olympische Spelen van 2012. We herinneren ons allemaal zijn prachtige goal in dat toernooi tegen Honduras.”

Volgens Bounouar zijn Marokkaanse voetballiefhebbers FC Utrecht dankbaar. Want, zo legt hij uit: “FC Utrecht heeft Zakaria Labyad de mogelijkheid gegeven zijn grote technische en fysieke kwaliteiten terug te krijgen. We zijn er blij mee dat hij is geselecteerd voor ons nationale team, dat zich voorbereidt op het WK van deze zomer in Rusland.”

“Hoe Marokkaanse fans aankijken tegen Yassin Ayoub? We hebben altijd geloofd in zijn talent en vinden dat het verdiend is dat hij nu in de nationale ploeg zit”, zegt de reporter. “Het is dankzij zijn geduld en harde werk, alsmede de door FC Utrecht geleverde faciliteiten en kansen, dat Yassin nu in de nationale ploeg zit. We geloven erin dat we de komende jaren op hem kunnen vertrouwen.”

Zolang FC Utrecht over Marokkaanse spelers beschikt, blijven Marokkaanse voetballiefhebbers de club volgen én steunen, verwacht Bounouar. “We wensen FC Utrecht het beste toe, ook Bilal Ould-Chikh en Anouar Kali. We zijn ervan overtuigd dat FC Utrecht hen alles biedt dat ze nodig hebben om hun talenten verder te ontwikkelen en hopen dat zij op enig moment, net als Zakaria, Yassin en Sofyan Amrabat voorheen, via FC Utrecht de stap naar ons nationale team kunnen maken.”