Oranje Onder 17 heeft zich geplaatst voor het EK. Het team van bondscoach Kees van Wonderen, die onder anderen FC Utrecht’s Christopher Mamengi selecteerde, kwam als winnaar uit de bus in een poule waarin ook Italië Onder 17, Turkije Onder 17 en IJsland Onder 17 waren ingedeeld.

Het Nederlandse talententeam stelde het EK-ticket gisteravond (dinsdag) veilig door in Uden met 2-0 van Turkije Onder 17 te winnen. FC Utrecht’s Mamengi speelde de volledige wedstrijd, waarin de doelpunten na de rust vielen en werden gemaakt door Enric Llansana en Mohammed Ihattaren.

De winst op de Turkse talenten was voldoende om de poulewinst te grijpen dankzij eerdere zeges op Italië Onder 17 (2-0, geen speelminuten voor Mamengi) en IJsland Onder 17 (2-1, Mamengi speelde de volledige wedstrijd).

Het Europees Kampioenschap voor Onder 17-teams wordt van 4 tot en met 20 mei gehouden in Engeland. Na de Engelsen, die als gastland automatisch verzekerd waren van deelname, was Oranje Onder 17 de eerste ploeg die zich voor het toernooi kwalificeerde.