Als er een gelegenheid was om met de volle buit terug te keren naar Utrecht was het vandaag. Trainer Robert Wijnands had zijn ploeg prima voorbereid en zag, over het geheel genomen, een acceptabel tot goed spelend FC Utrecht aan het werk. Het 1e gedeelte van de eerste helft was het niet zo groots, van beide kanten niet. Na een minuut of 20 stak Jayden Macnack Dereck Darkwa weg en hij kwam nét een teenlengte tekort om deze kans in een doelpunt om te zetten.

De score werd geopend door de thuisploeg. Scabolz Schön was de verantwoordelijke. Hij mocht vrij ongehinderd naar binnen trekken en verschalkte doelman Fabian de Keijzer met een tegendraads schot in de lange hoek. En een paar minuten later hadden de Amsterdammers de score kunnen uitbouwen, maar dit keer stond de paal in de weg en lukte het Dainillo Pereira da Silva de rebound naast te krijgen.

Maar toch waren de gasten in het vervolg succesvol. Dereck Darkwa reageerde attent op een doorgekopte bal van Zep Swijghuisen, kwam oog in oog met doelman Issam el Maach en bleef rustig in de afronding. De verdiende gelijkmaker viel in de 33e minuut. Het was tevens de ruststand.

De bezoekers kwamen goed uit de kleedkamer, wat pijlsnel resulteerde in de 1-2 voorsprong door - wéér - Dereck Darkwa. Maar de pret was van korte duur, want Ajax wist enkele minuten later de gelijkmaker te produceren via Dainillo Pereira da Silva. En wéér even later zaten de Amsterdammers op rozen toen dezelfde da Silva de 3-2 binnen kopte. Daar zag het aan Utrechtse kant verdedigend niet goed uit.

In 10 minuten tijd van een 1-2 voorsprong naar een 3-2 achterstand, dat was zuur. En ook nog eens volkomen onnodig want als iedereen zich aan zijn taak zou houden was er geen vuiltje aan de lucht voor de Utrechters. En als Zep Swijghuisen iets koeler zou zijn geweest in de 1 tegen 1 situatie met doelman el Maach dan had het er voor zijn ploeg iets anders uitgezien. Hij had de score toch echt moeten uitbouwen!

Nu duurde het tot in de 94e minuut alvorens er een punt over de streep getrokken kon worden. In extremis kreeg Utrecht nog een hoekschop te nemen (waarvan de thuisploeg later zou beweren dat het helemaal geen corner was) en stuurde trainer Wijnands bijna iedereen mee naar voren, inclusief de lange doelman De Keijzer. Er volgde een scrimmage in het doelgebied en als laatste kon Sylian Mokono afdrukken. Via het lichaam van ploeggenoot Khalid Khajouli verdween de bal over de lijn (waarvan de thuisploeg later zou beweren dat de bal de lijn helemaal niet gepasseerd was). Maar grensrechter van Lith was resoluut en wees naar het midden. Een verdiende gelijkmaker! De thuisploeg kwam deze klap niet meer te boven en dus restte er niets anders dan een puntendeling.

Trainer Wijnands: "Ja, goed. Ik heb een ploeg aan het werk gezien die voor resultaat wilde gaan. Dat het slechts 1 punt opgeleverd heeft, dat is dan maar zo. Ik kwam hier met een redelijk gehavende selectie, heb een lange lijst met afwezigen en dus ben ik best content hiermee. Want de jongens hebben hard geknokt voor dat punt."

Ajax O19 - FC Utrecht O19 3-3
24.    1-0 Scabolz Schön
33.    1-1 Dereck Darkwa
46.    1-2 Dereck Darkwa
50.    2-2 Dainillo Pereira da Silva
56.    3-2 Dainillo Pereira da Silva
90+4 3-3 Sylian Mokono/Khalid Khajouli

FC Utrecht O19
Fabian de Keijzer, Mark Pabai, Ruben Hoogenhout, Sylian Mokono, Gabriel Culhaci, Benis Belesi (60. Khalid Khajouli), Dino Janssen (65. Andrew Kanters), Dragos Albu, Dereck Darkwa, Jayden Macnack, Zep Swijghuisen.