Jong FC Utrecht heeft niet kunnen oogsten in Limburg. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk legde het vanavond (vrijdag) in De Geusselt af tegen MVV Maastricht: 3-1.

In recordtempo duiken ze op voor z’n neus: MVV Maastricht-spelers met de bal aan hun voet. Keeper Nick Marsman wordt er in de stromende regen in het zuiden van Limburg niet warm of koud van. De goalie bewaart steeds het geduld in de duels met onder anderen Dogan Golpek en Tuur Houben en dat loont: hun inzetten maakt hij ongedaan.

Vijf man voorin
Omdat de sluitpost dat doet bij een 2-1 stand en in het slotkwartier van de wedstrijd, betekenen zijn saves zoveel als: Jong FC Utrecht mag nog hopen op een resultaat. Blijven gaan voor een punt. En dat doen de Utrechters ook. Met in de laatste tien minuten van het duel zelfs vijf man in de voorhoede: Sylla Sow, Mohamed Mallahi, Nick Venema, Jeredy Hilterman en de mee naar voren gedirigeerde captain Robin Zwartjens.

Yildirim beslist de match
Maar de gewenste gelijkmaker levert het niet op. Na de door Venema gemaakte 2-1, twintig minuten voor tijd, bolt het net in Maastricht uiteindelijk nog één keer. Oud-speler van FC Utrecht Atilla Yildirim schiet van dichtbij snoeihard de 3-1 tegen de touwen. Een minuut voor tijd betekent die treffer: winnaar bekend, punten voor MVV Maastricht.

Nwakali’s klasse bepalend
Nigeriaans jeugdinternational Kelechi Nwakali, die onder contract staat bij Arsenal en door de Engelse topclub is gestald bij MVV Maastricht, maakt onderaan de streep het verschil. De Afrikaan schiet halverwege de eerste helft via de binnenkant van de paal vanaf een meter of twintig de 1-0 binnen en verdubbelt de marge kort na de thee. Het tweede doelpunt van de Nigeriaan is zo mogelijk nog mooier dan het eerste; de bal suist in de verre kruising.

Mulder is terug
Voor Rick Mulder is MVV Maastricht-uit hoe dan ook een partij om niet snel te vergeten. De middenvelder van Jong FC Utrecht maakte, na sinds de zomer te hebben gerevalideerd, zijn rentree in het team. Tien minuten voor tijd loste hij Redouan El Yaakoubi af, om zodoende z’n eerste speelminuten van deze jaargang te maken.

Maandag: NEC-thuis
De volgende partij laat voor Jong FC Utrecht bepaald niet lang op zich wachten. Maandagavond al neemt het team van Pronk het in Stadion Galgenwaard op tegen titelfavoriet NEC. Het Jupiler League-treffen begint om 20.00 uur.

MVV Maastricht - Jong FC Utrecht 3-1 (1-0)
23. Kelechi Nwakali 1-0
49. Kelechi Nwakali 2-0
69. Nick Venema 2-1
89. Atilla Yildirim 3-1

Gele kaarten: Shermaine Martina, Dogan Golpel (MVV Maastricht), Sylla Sow (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 4.266.

Scheidsrechter: Clay Ruperti.

Opstelling MVV Maastricht:
Michael Verrips; Alessandro Ciranni, Samy Mmaee, Steven Pereira, Hawbir Moustafa; Luc Mares, Shermaine Martina (90+1. Matisse Thuys), Kelechi Nwakali (82. Koen Kostons); Tuur Houben, Atilla Yildirim, Jonathan Okita (71. Dogan Golpek).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Nick Marsman; Redouan El Yaakoubi (81. Rick Mulder), Maarten Peijnenburg, Robin Zwartjens, Tim Brinkman; Rick van der Meer (68. Jeredy Hilterman), Karim Loukili, Shayne Pattynama (46. Bart Sinteur); Mohamed Mallahi, Sylla Sow, Nick Venema.