Het talententeam van FC Utrecht kruist vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard de degens met NEC. Het treffen tussen Jong FC Utrecht en de nummer één van de ranglijst van de Jupiler League begint om 20.00 uur.

Het lukte FC Utrecht’s beloftenploeg vrijdagavond in De Geusselt niet om voor een stuntje te zorgen tegen MVV Maastricht. Hoewel bij een 2-1 stand in het voordeel van de Limburgers er wel kansen waren op de gelijkmaker, bleef die uit. Vlak voor tijd besliste Atilla Yildirim de partij in het voordeel van De Sterrendragers: 3-1.

Vier uit twee in Stadion Galgenwaard
Daarmee kwam voor het talententeam van trainer/coach Robin Pronk een einde aan een reeks van twee ongeslagen partijen. Voordat Jong FC Utrecht strijdend ten onder ging in Limburg, versloegen de Domstedelingen Jong Ajax met 2-1 en speelden de Utrechters met 1-1 gelijk tegen FC Den Bosch. Die duels werden gespeeld in Stadion Galgenwaard, dat ook voor het treffen van vanavond het decor is.

NEC op titelkoers
Net als Jong FC Utrecht weet NEC wat het is in De Geusselt te verliezen; dat deed de ploeg van Pepijn Lijnders op 16 februari met 4-1. Daarna speelden de Nijmegenaren op eigen veld gelijk tegen Fortuna Sittard (1-1) en werden achtereenvolgens RKC Waalwijk (in Waalwijk, 0-2) en FC Volendam (in Nijmegen, 3-0) verslagen. Dankzij die reeks, en mede vanwege het feit dat naaste belager Jong Ajax in diezelfde fase drie punten verspeelde tegen Jong FC Utrecht, gaat NEC nu fier aan kop in de Jupiler League.

Live verslag via Twitter
Flitsen van de wedstrijd Jong FC Utrecht - NEC komen voorbij in het FOX Sports-programma Jupiler League op Maandag, dat op FOX Sports 1 om 19.50 uur begint. FC Utrecht doet van het treffen met de Nijmegenaren bovendien VIA TWITTER live verslag.

Tickets online en in de Fanshop
Kaarten voor de Jupiler League-partij tussen Jong FC Utrecht en NEC zijn verkrijgbaar VIA INTERNET en vanaf 19.00 uur in de FC Utrecht Fanshop in Stadion Galgenwaard.