Het is de beloftenploeg van FC Utrecht niet gelukt voor een stunt te zorgen in Stadion Galgenwaard. De formatie van trainer/coach Robin Pronk ging vanavond (maandag) met 0-2 onderuit tegen NEC.

Een knappe rush van Nick Venema, een mooi staaltje techniek in de kleine ruimte van Mohamed Mallahi, die daardoor tot een schot komt. Keeper Joris Delle van NEC ziet tot zijn grote blijdschap dat de jeugdinternational van de Utrechters weliswaar hard, maar over schiet. De bal vliegt de Bunnikside in. Het is vlak voor tijd en één van de spaarzame kansen deze avond voor Jong FC Utrecht, dat NEC geen pijn kan doen.

Kadioglu breekt de ban
De Nijmegenaren, de gedoodverfde kampioen en bovendien koploper van de Jupiler League, nemen halverwege de eerste helft de leiding in Stadion Galgenwaard. Ferdi Kadioglu, die in de Utrechtse voetbaltempel ooit zijn eerste treffer in het betaalde voetbal scoorde, breekt de ban. Van dichtbij wipt hij de bal handig over de uitkomende doelman Thijmen Nijhuis: 0-1.

Verdonk verdubbelt de marge
Het lukt Jong FC Utrecht daarna maar moeilijk om in de buurt van het door Delle verdedigde doel te komen tegen een solide ogend NEC, dat zelf ook weinig grote kansen krijgt. Toch kunnen de zeventig meegereisde supporters nog wel een keer juichen. De Gelderlanders scoren tien minuten na de rust de 0-2. Calvin Verdonk verschaft zijn team lucht.

Invallers zorgen voor gevaar
Jong FC Utrecht blaft daarna nog wel enkele keren en is via de invallers Venema, Mallahi en Jeredy Hilterman ook wel gevaarlijk, maar bijt niet tegen de rood-groen-zwarten. Daardoor blijven de Domstedelingen hekkensluiter en blijft de formatie uit de Keizerstad aan kop gaan in de Jupiler League, waarin vrijdag de volgende speelronde wordt afgewerkt. Jong FC Utrecht gaat dan op bezoek bij FC Eindhoven.

Jong FC Utrecht - NEC 0-2 (0-1)
24. Ferdi Kadioglu 0-1
54. Calvin Verdonk 0-2

Gele kaarten: Robin van der Meer (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 890.

Scheidsrechter: Sander van der Eijk.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Giovanni Troupée, Maarten Peijnenburg, Junior van der Velden, Robin van der Meer; Anouar Kali, Odysseus Velanas, Chris David, Sylla Sow (76. Nick Venema); Bilal Ould-Chikh (83. Mohamed Mallahi), Patrick Joosten (69. Jeredy Hilterman).

Opstelling NEC:
Joris Delle; Guus Joppen, Frank Sturing, Wojciech Golla, Calvin Verdonk; Gregor Breinburg, Mart Dijkstra, Ferdi Kadioglu (81. Kevin Jansen); Steven Langil (86. Jari Schuurman), Anass Achahbar, Arnaut Groeneveld.