Jelle Goes gaat bij FC Utrecht aan de slag als Manager Academie. De 47-jarige Blaricummer heeft zich tot medio 2021 verbonden aan de club uit de Domstad en gaat op Sportcomplex Zoudenbalch aan de slag met het doorontwikkelen van de academie van de Eredivisionist.

Goes was als Hoofd Opleiding in het verleden actief voor de Russische topclub CSKA Moskou en PSV, dat hij in 2012 verliet om bij Anzji Machatsjkala te gaan werken als Directeur Academie. In 2013 verbond Goes zich aan de KNVB, waar hij als Technisch Manager onder meer verantwoordelijk was voor de nationale jeugdselecties en de ontwikkeling van het breed gedragen rapport Winnaars van Morgen. Goes was in het begin van deze eeuw als assistent-bondscoach en vervolgens bondscoach actief voor de Estse voetbalbond en had daarvoor bij de KNVB diverse nationale jeugdelftallen onder zijn hoede.

“We zijn ervan overtuigd dat Jelle Goes de juiste persoon is voor het zetten van de volgende stappen met de FC Utrecht Academie”, aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Jelle heeft zijn sporen in de voetballerij al ruimschoots verdiend, in binnen- en buitenland. Hij weet als geen ander wat er speelt in de top van het (jeugd)voetbal in Nederland én het buitenland en kan de FC Utrecht Academie van een enorme kwaliteitsimpuls voorzien.”

“Ik ben enorm verheugd over deze nieuwe klus bij FC Utrecht, een prachtige ambitieuze club waarbij de Academie een belangrijke positie inneemt”, aldus Goes. “De samenwerking met amateurclubs in de regio zal één van de speerpunten zijn. We gaan de komende jaren hard aan de slag met het doorontwikkelen van de staf en de jeugdspelers, om het uiteindelijke doel – spelers opleiden voor Stadion Galgenwaard – verder te verwezenlijken.”

Scheidend Hoofd Opleidingen Henny Lee draagt zijn werkzaamheden in de komende periode over aan Goes.